Doi bărbaţi din California, găsiţi vinovaţi de complot pentru a oferi sprijin material grupării SI

Doi bărbaţi din statul american California au fost găsiţi vinovaţi de complot pentru a oferi sprijin material grupării teroriste Stat Islamic, relatează BBC News online.

211 afișări
Imaginea articolului Doi bărbaţi din California, găsiţi vinovaţi de complot pentru a oferi sprijin material grupării SI

Doi bărbaţi din California, găsiţi vinovaţi de complot pentru a oferi sprijin material grupării SI (Imagine Hepta / Mediafax Foto)

Un tribunal federal i-a condamnat pe Nader Elhuzayel şi Muhanad Badawi, amândoi în vârstă de 25 de ani, după un proces care a durat două săptămâni.

Cei doi au fost arestaţi anul trecut, dupa ce Elhuzayel a încercat să urce la bordul unui avion care pleca din Los Angeles şi se îndrepta spre Turcia, cu intenţia de a se alătura grupării Stat Islamic.

Badawi i-a cumpărat lui Elhuzayel un bilet doar dus către Israel, cu escală la Istanbul.

Cei doi şi-ar fi "exprimat dorinţa de a muri ca martiri" în postări pe social media, potrivit unui comunicat emis de biroul Procurorului General.

Ei ar putea primi până la 15 ani de închisoare pentru fiecare cap de acuzare referitor la acordarea de ajutor material grupării teroriste Stat Islamic, iar în plus au mai fost condamnaţi şi pentru fraude fiscale.

Elhuzayel este programată să-şi primeacă sentinţa pe data de 19 septembrie, în timp ce Badawi se va întoarce în faţa în instanţei de judecată pe 26 septembrie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici