Doi importanţi oficiali reformatori din Iran au fost arestaţi

Doi importanţi oficiali reformatori iranieni, Said Hajarian şi Mohammad Ali Abtahi, ambii apropiaţi ai fostului preşedinte Mohammad Khatami, au fost arestaţi în noaptea de marţi spre miercuri, a anunţat, marţi, un oficial reformator.

20 afișări
Imaginea articolului Doi importanţi oficiali reformatori din Iran au fost arestaţi

Said Hajarian şi Mohammad Ali Abtahi (Montaj foto)

"În această dimineaţă, la ora 03.30 (02.00 ora României), trei sau patru bărbaţi îmbrăcaţi în civil l-au arestat pe Said Hajarian, în baza ordinului procurorului general al Teheranului, Said Mortazavi", a declarat Issa Saharkhiz, membru al campaniei electorale a reformatorului Mehdi Karubi.

Said Hajarian a fost consilierul preşedintelui Khatami. El a fost rănit de un glonţ şi este parţial paralizat. Hajarian este foarte popular în rândul studenţilor.

Issa Saharkhiz a adăugat că şi Mohammad Ali Abtahi a fost arestat.

"În această dimineaţă, Ali Abtahi a fost arestat în timp ce se afla la domicili, la ora 05.30 (04.00 ora României)", a declarat şeful său de cabinet, Majid Ghadamali.

Ali Abtahi a fost şeful de cabinet al preşedintelui Khatami înainte de a deveni vicepreşedinte responsabil de relaţiile cu Parlamentul.

În ultimele zile, mai mulţi oficiali reformatori au fost arestaţi, dintre care unii au fost eliberaţi ulterior.

Abdollah Ramezanzadeh (purtătorul de cuvânt al Guvernului), Mostapha Tadjzadeh (fost ministru adjunct de Interne) şi Mohsen Aminzadeh (fost ministru adjunct al Afacerilor Externe) în timpul preşedintelui Khatami se află în continuare în arest.

Ministrul Informaţiilor, Gholamhossein Mohseni-Ejeie, a declarat că "26 de persoane implicate în revoltele din ultimele zile au fost arestate", a relatat agenţia Fars.

El a ameninţat că va aresta "şi alte persoane care se află în spatele acestor tulburări".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici