Doi japonezi, spitalizaţi la sosirea în China, din cauza nivelului crescut de radioactivitate

Doi japonezi au fost spitalizaţi după ce au sosit miercuri în China, venind din Tokyo la bordul unui avion comercial, deoarece prezentau niveluri "grave" de radioactivitate, a anunţat, vineri, Administraţia chineză însărcinată cu securitatea şi carantina.

21 afișări
Imaginea articolului Doi japonezi, spitalizaţi la sosirea în China, din cauza nivelului crescut de radioactivitate

Doi japonezi, spitalizaţi la sosirea în China, din cauza nivelului crescut de radioactivitate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cei doi japonezi, care s-au deplasat cu o cursă Tokyo-Wuxi, în provincia orientală chineză Jiangsu, prezentau un nivel de radioactivitate "care depăşea mult limitele" autorizate, a anunţat Administraţia generală de supraveghere a calităţii, de inspecţie şi carantină.

Anterior, singurele cazuri de japonezi care prezentau niveluri anormale de radioactivitate au fost anunţate în Taiwan, la 17 martie, după accidentele în lanţ la centrala nucleară japoneză Fukushima.

Cei doi japonezi locuiesc într-o zonă aflată la 200-350 de kilometri de centrala nucleară, foarte avariată de cutremurul şi valul uriaş de la 11 martie, produse în estul Japoniei.

Cei doi pasageri au fost spitalizaţi în oraşul Suzhou "pentru a primi un tratament", iar "bagajele şi îmbrăcămintea au fost distruse", precizează Administraţia pe site-ul său.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici