Doi jurnalişti ruşi reţinuţi în Ucraina sub acuzaţia de spionaj au fost eliberaţi

Doi jurnalişti ruşi de la postul de televiziune Zvezda, aparţinând Ministerului rus al Apărării, au fost eliberaţi luni după ce au fost arestaţi vineri în estul Ucrainei şi acuzaţi că desfăşurau misiuni de spionaj.

117 afișări
Imaginea articolului Doi jurnalişti ruşi reţinuţi în Ucraina sub acuzaţia de spionaj au fost eliberaţi

Doi jurnalişti ruşi reţinuţi în Ucraina sub acuzaţia de spionaj au fost eliberaţi

Cei doi jurnalişti, Andrei Sucenkov şi Anton Malicev, au fost reţinuţi la un post de control de la intrarea în oraşul Slaviansk, bastion al insurgenţilor proruşi din estul Ucrainei.

Rusia a cerut eliberarea lor imediată, iar o declaraţie în acest sens a fost făcută de ministrul Apărării, Serghei Şoigu.

Garda Naţională ucraineană a explicat sâmbătă că jurnaliştii sunt bănuiţi de desfăşurarea unei misiuni de spionaj şi că ei au fost predaţi serviciilor ucrainene de securitate (SBU).

Circumstanţele eliberării celor doi jurnalişti ruşi nu sunt cunoscute.

În luna mai, doi jurnalişti ruşi de la site-ul pro-Kremlin Life News au fost reţinuţi în aceeaşi regiune şi deţinuţi de forţele ucrainene, care i-au acuzat că transportă rachete antiaeriene.

Cei doi jurnalişti au fost eliberaţi după o săptămână, iar preşedintele rus Vladimir Putin i-a decorat la revenirea la Moscova.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici