Doi kuweitieni răpiţi în timpul unei excursii de vânătoare în deşertul irakian

Forţele de securitate caută doi kuweitieni care au fost răpiţi în timp ce se aflau într-o excursie de vânătoare într-o zonă deşertică din Irak, au declarat luni doi oficiali din domeniul securităţii, citaţi de Reuters.

1010 afișări
Imaginea articolului Doi kuweitieni răpiţi în timpul unei excursii de vânătoare în deşertul irakian

Sursa foto: twitter.com/Fuad_Husseein

Un colonel de poliţie a confirmat că răpirea a avut loc duminică, într-o zonă deşertică situată între provinciile Anbar şi Salahuddin.

Cu toate acestea, o declaraţie a Ministerului irakian de Externe a făcut referire doar la un cetăţean kuweitian.

Acesta a precizat că ministrul irakian de externe Fuad Hussein i-a spus omologului său kuweitian, şeicul Salem Abdullah Al-Jaber Al-Sabah, că guvernul irakian va „determina soarta cetăţeanului kuweitian”. Declaraţia a fost făcută în urma unei convorbiri telefonice între cei doi miniştri luni.

Oficialii irakieni din domeniul securităţii au declarat că o anchetă iniţială a arătat că unul dintre vehiculele vânătorilor a fost atacat de bărbaţi înarmaţi şi că s-a pierdut contactul cu cei doi kuweitieni.

Regiunea deşertică este cunoscută ca fiind o ascunzătoare pentru grupările militante ale Statului Islamic care sunt încă active, au declarat cele două surse de securitate.

Nu a existat nicio revendicare a responsabilităţii pentru incident. Vânătorii din statele bogate din Golf fac adesea călătorii în deşertul din sudul şi vestul Irakului în căutare de şoimi.

Un ofiţer de poliţie a declarat pentru Reuters, sub rezerva anonimatului, că kuweitienii au fost într-o zonă deşertică extinsă care este foarte periculoasă, deoarece Daesh (Statul Islamic) este încă activ acolo.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici