Doi polonezi au evadat dintr-o închisoare folosind cearşafuri înnodate

Doi deţinuţi polonezi au scăpat dintr-o închisoare din sudul Germaniei folosind metoda clasică cu cearşafuri înnodate, văzută de atâtea ori pe marele ecran, relatează Der Spiegel.

17 afișări
Imaginea articolului Doi polonezi au evadat dintr-o închisoare folosind cearşafuri înnodate

Doi polonezi au evadat dintr-o închisoare folosind cearşafuri înnodate

Cei doi, închişi într-un penitenciar din Nurnberg, au folosit o şurubelniţă şi cearşafuri înnodate pentru a ieşi din celulă. Ei au fugit prin acoperişul toaletei din celulă, s-au târât prin podul clădirii şi au folosit cearşafurile pentru a coborî pe zidurile exterioare ale închisorii.

"Pereţii au circa 15 metri înălţme. Dacă cearşafurile s-ar fi rupt atunci ei ar fi murit", a spus purtătorul de cuvânt al închisorii.

Unul dintre polonezi a fost închis fiind suspectat de viol, însă a fost prins doar la câteva momente după spectaculoasa evadarea. Al doilea polonez a fost închis pentru spargere şi este încă liber.

Autorităţile penitenciare au cerut înăsprirea procedurilor de securitate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici