Doi suspecţi, arestaţi de autorităţi, în cazul luării de ostatici din Mali

Autorităţile din Mali au arestat două persoane, suspectate de implicare în atacul de la hotelul Radisson Blu din Bamako, în care au murit 20 de persoane, după ce fuseseră luaţi ostatici 170 de oameni, informează BBC News online.

130 afișări
Imaginea articolului Doi suspecţi, arestaţi de autorităţi, în cazul luării de ostatici din Mali

Doi suspecţi, arestaţi de autorităţi, în cazul luării de ostatici din Mali

Doi islamişti înarmaţi au atacat vinerea trecută hotelul Radisson Blu din Bamako, capitala statului Mali, luând ostatice aproximativ 170 de persoane pentru aproximativ nouă ore. Circa 80 de ostatici au fost eliberaţi în cursul aceleaşi zile.

În atac, au murit 20 de persoane şi au fost răniţi 14 poliţişti înainte de a intra în clădire.

Un grup terorist, Al-Murabitoun, afiliat organizaţiei Al-Qaida, a revendicat atacul de la hotelul Radisson Blu, în care au murit cei doi atacatori. Grupul din nordul statului a fost constituit în urmă cu doi ani în deşertul Sahara, format în mare parte din tuaregi şi arabi şi condus de fostul luptător Al-Qaida Mokhtar Belmokhtar.

Dar şi un alt grup radical din zona centrală a statului Mali, Frontul de Eliberare Macina (LWF), a anunţat că este responsabil de comiterea atacului, precizând că au existat cinci atacatori, dar că trei dintre ei au scăpat. Niciuna dintre revendicări nu a fost verificată de autorităţi.

Ministrul Apărării din Mali, Salif Traore, a precizat joi că atacatorii erau înarmaţi cu mitraliere AK-47.

"Au deschis focul la intrarea în hotel, în holul de la intrare, în restaurant, pe coridoare. Au tras în oameni fără criterii de discriminare", a subliniat Traore.

Miercuri, ministrul german al Apărării, Ursula von der Leyen, a anunţat că Germania este pregătită să trimită 650 de militari în Mali pentru a intensifica misiunea ONU de menţinere a păcii în ţara vest-africană şi să contribuie la operaţiunile Franţei în regiune.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici