Dominique Strauss-Kahn a pledat nevinovat la acuzaţiile de agresiune sexuală - VIDEO

Fostul director al FMI, Dominique Strauss-Kahn, a pledat nevinovat, luni, la acuzaţiile de agresiune sexuală formulate împotriva sa, în faţa unui tribunal din New York, deschizând calea unui proces cu juraţi.

339 afișări
Imaginea articolului Dominique Strauss-Kahn a pledat nevinovat la acuzaţiile de agresiune sexuală - VIDEO

Dominique Strauss-Kahn a pledat nevinovat la acuzaţiile de agresiune sexuală (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Strauss-Kahn, îmbrăcat într-un costum bleumarin, stătea în picioare în faţa judecătorului Michael Obus.

Întrebat dacă pledează vinovat sau nevinovat la cele şapte capete de acuzare formulate împotriva sa, el a răspuns: "not guilty" (nevinovat).

Judecătorul a fixat data următoarei audieri pentru 18 iulie.

Ulterior, fostul director al FMI a părăsit clădirea tribunalului din New York.

Strauss-Kahn ajunsese la tribunal cu doar câteva minute înainte, alături de soţia sa Anne Sinclair, în timp ce aproximativ o sută de manifestante purtând uniforme de hotel scandau: "ruşine să vă fie".

Această scurtă audiere, de numai şapte minute, este a treia de la arestarea lui Dominique Strauss-Kahn, în urmă cu trei săptămâni. După încheierea audierii, avocaţii celor două părţi s-au confruntat în faţa presei.

Decizia lui Dominique Strauss-Kahn de a pleda nevinovat este " o declaraţie puternică şi elocventă", a afirmat unul dintre avocaţii săi, Benjamin Brafman, de la baroul New York, a cărui strategie constă de la început în respingerea acuzaţiilor formulate împotriva clientului său.

"Se va vedea clar că nu există nici un element puternic care să arate că a existat constrângere în acest caz, orice sugestie privind contrariul nu este, pur şi simplu, credibilă", a subliniat el.

"A fost o agresiune teribilă", a ripostat Kenneth Thompson, avocatul presupusei victime, prin intermediul presei. Presupusa victimă "este o femeie demnă şi respectabilă", care va depune mărturie împotriva fostului director al FMI, a adăugat el.

"Victima doreşte să ştiţi că toată puterea, banii şi influenţa din lume ale lui Dominique Strauss-Kahn nu vor împiedica aflarea adevărului despre tot ce i-a făcut în acea cameră de hotel", a precizat Thompson.

Pledând nevinovat, fostul ministru socialist francez a respins toate cele şapte capete de acuzare, între care infracţiuni sexuale, tentativă de viol şi sechestrare, formulate împotriva sa în urma mărturiei sub jurământ a presupusei victime, o cameristă de 32 de ani originară din Guineea, de la hotelul Sofitel din New York.

Dominique Strauss-Kahn deschide astfel calea organizării procesului său public. Următoarea audiere, de la 18 iulie, va fi "prima dintr-o lungă serie de audieri preliminare procesului", a cărui dată nu a fost încă fixată, a precizat Biroul procurorului.

Dacă ar fi pledat vinovat, Strauss-Kahn ar fi putut negocia o reducere a pedepsei cu acuzarea. El are însă posibilitatea de a face acest lucru până la proces.

Reţinut în data de 14 mai la bordul unui avion Air France care urma să decoleze către Paris, fostul director al FMI se află sub supraveghere la domiciliu, într-o reşedinţă luxoasă din sudul Manhattanului, unde locuieşte împreună cu soţia sa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici