Dominique Strauss-Kahn vorbeşte despre femei folosind termenul "material"

Dominique Strauss-Kahn a dezminţit că a recurs la serviciile unor prostituate, recunoscând însă că a folosit un vocabular "inadecvat" calificând în mesajele sale telefonice aceste tinere drept "material", dezvăluie miercuri Le Monde, citând documente ale poliţiei franceze.

232 afișări
Imaginea articolului Dominique Strauss-Kahn vorbeşte despre femei folosind termenul "material"

Dominique Strauss-Kahn (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cotidianul francez afirmă, de asemenea, că numeroasele mesaje telefonice trimise de fostul director al FMI şi de unul dintre prietenii săi organizatori de serate libertine, precum şi mărturiile dezmint versiunea lui DSK, ce se apără invocând naivitatea.

"Vrei (poţi) să vii să descoperi un club de noapte indecent la Madrid cu mine (şi cu materialul)", îi scrie unui prieten Dominique Strauss-Kahn, inculpat luni pentru "proxenetism în cadru organizat" în dosarul Carlton, de la numele unui hotel de lux din Lille (nordul Franţei), infracţiune pasibilă cu 20 de ani de închisoare şi trei milioane de euro amendă.

"Cuvântul material desemnează o persoană de sex feminin", a recunoscut în faţa poliţiştilor DSK în timpul arestului preventiv din 21 şi 22 februarie, recunoscând că acest termen este "deplasat şi inadecvat".

Dar fostul favorit la alegerile prezidenţiale din aprilie-mai din Franţa respinge orice încălcare a legii, apreciind că a fost "naiv" atunci când nu şi-a dat seama că tinerele care i-au fost prezentate în cadrul întâlnirilor libertine sunt prostituate.

El a afirmat că în timpul acestor serate libertine nu a avut "niciodată o relaţie constrângătoare sau impusă". El a calificat drept "minciuni", "erori" sau "presiuni" declaraţiile uneia dintre prostituate pentru poliţia belgiană.

Aceasta afirmă că s-a opus în zadar, în timpul unei petreceri organizate în decembrie 2010 la Washington, faţă de unele practici, afirmând că unul dintre prietenii lui DSK a prins-o de mâini "pentru a o împiedica să se mişte".

Strauss-Kahn a dezminţit, de asemenea, alte declaraţii ale acestei prostituate care a afirmat că acesta s-a interesat de tarifele uneia dintre colegele sale, ceea ar constitui o recunoaştere implicită a activităţii sale.

Chiar după dezvăluirile din Le Monde, avocaţii lui DSK au anunţat depunerea în zilele următoare a unei plângeri pentru "încălcarea manifestă a drepturilor sale".

"Cotidianul Le Monde (...) nu a ezitat în mod trunchiat, pentru că este vorba despre fragmente, să publice pasaje alese din procesele verbale ale audierilor domnului Strauss-Kahn despre care ne putem întreba cum i-au parvenit aşa de oportun", scriu avocaţii.

Dominique Strauss-Kahn, în vârstă de 62 de ani, era pe cale să devină principalul contracandidat de stânga al lui Nicolas Sarkozy la alegerile prezidenţiale care vor avea loc la 22 aprilie şi 6 mai în Franţa, când acuzaţiile de viol care i-au fost aduse de o cameristă a unui hotel din Manhattan i-au bulversat viaţa şi au condus la arestarea sa la New York, la 14 mai 2011.

El a beneficiat de o neurmărire penală în august 2011 la New York dar dosarul, care continuă în civil, a dezvăluit o faţă obscură a personalităţii sale: raportul său cu femeile, la limita "hărţuirii", potrivit martorilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici