LIVE TEXT  Donald Trump a fost găsit vinovat la toate cele 34 de capete de acuzare. Fostul preşedinte îşi va afla pedeapsa în luna iulie / UPDATE: Prima reacţie a lui Donald Trump

  • După mai bine de o lună de proces, Juriul a ajuns la un verdict istoric în procesul penal al lui Donald Trump. Trump a fost găsit vinovat la toate cele 34 capete de acuzare în cazul falsificarii actelor contabile.
  • Donald Trump a fost acuzat de falsificarea unor documente de afaceri legate de plăţile de bani pentru obţinerea tăcerii starul porno Stormy Daniels.
  • Fostul preşedinte Donald Trump a calificat procesul drept o „ruşine” şi unul „măsluit”
  • Sentinţa fostului preşedinte va fi pronunţată de judecător la 11 iulie, la ora 10.00.
  • Trump se consideră o victimă politică: „Întreaga noastră ţară este manipulată în acest moment. Acest lucru a fost făcut de administraţia Biden pentru a răni sau a afecta un adversar, un adversar politic”.
Urmărește
4847 afișări
Imaginea articolului Donald Trump a fost găsit vinovat la toate cele 34 de capete de acuzare. Fostul preşedinte îşi va afla pedeapsa în luna iulie / UPDATE: Prima reacţie a lui Donald Trump

Donald Trump a fost găsit vinovat la toate cele 34 de acuzaţii. Fostul preşedinte îşi va afla pedeapsa în luna iulie / UPDATE: Prima reacţie a lui Donald Trump

UPDATE Ce pedeapsă riscă Trump

Fiecare cap de acuzare este pasibil de o pedeapsă maximă de 4 ani de închisoare. În total, Trump riscă o pedeapsă maximă de 136 de ani. Nu se ştie încă ce sentinţă va impune judecătorul. Trump este la prima abatere pentru o infracţiune fără violenţă şi este rar ca persoanele fără antecedente penale care sunt condamnate doar pentru falsificarea de registre comerciale să fie condamnate la închisoare în New York. Pedepse precum amenzile sau eliberarea condiţionată sunt mai frecvente.

Mai poate candida Trump?

Constituţia SUA prevede doar trei cerinţe pentru candidaţii la preşedinţie. Aceştia trebuie:
  • să fie cetăţeni americani prin naştere.
  • Să aibă cel puţin 35 de ani.
  • Să fi fost rezident în SUA timp de cel puţin 14 ani.
Trump îndeplineşte toate cele trei cerinţe. Nici o condamnare penală, nici o pedeapsă cu închisoarea nu ar afecta eligibilitatea lui Trump sau capacitatea sa de a deveni preşedinte. Teoretic, el ar putea depune jurământul din închisoare dacă l-ar detrona pe preşedintele democrat Joe Biden în alegerile din 5 noiembrie.

UPDATE Prima reacţie a taberei Biden

Directorul de comunicare al campaniei lui Biden, Michael Tyler, a precizat după citirea verdictului în cazul Trump că: „Astăzi, în New York, am văzut că nimeni nu este mai presus de lege.

UPDATE Analist: Este un rezultat devastator pentru fostul preşedinte

Orice ar spune Donald Trump, acesta este un rezultat devastator pentru fostul preşedinte, spune un analist pentru BBC.
 
Una este să fii controversat şi provocator, alta este să fii un infractor condamnat.
 
Există, desigur, şi părţi pozitive ale acestui rezultat; îi va revigora şi mai mult pe susţinătorii săi şi îi va face şi mai furioşi decât sunt deja; de asemenea, dacă trecutul este un prolog, îl va ajuta pe fostul preşedinte să strângă bani, nu doar pentru cheltuielile sale legale tot mai mari, ci şi pentru campania sa pentru preşedinţie.
 
Dezavantajul este că, în unele dintre acele state cheie din Midwest şi Sun Belt, există alegători care vor fi nemulţumiţi de susţinerea unui candidat cu cazier judiciar şi nu este nevoie de mulţi dintre ei pentru a afecta rezultatul unor competiţii foarte strânse.

UPDATE Prima reacţie a lui Donald Trump

Donald Trump a ieşit de la tribunal şi a vorbit cu presa.
 
„A fost o ruşine, a fost un proces măsluit”, a precizat fostul preşedinte
 
Trump spune că va „continua să lupte până la capăt”.
 
Fostul preşedinte atacă, de asemenea, procesul judiciar, susţinând că a fost tratat pe nedrept.
 
„Acest lucru este departe de a se fi terminat”, a spus el, înainte de a pleca fără a răspunde la nicio întrebare.

UPDATE 

Sentinţa fostului preşedinte va fi pronunţată la 11 iulie, la ora 10.00.

UPDATE

Trump se ridică încet în picioare în timp ce juraţii părăsesc sala, cu o încruntare pe faţă. Nu îi priveşte pe juraţi când aceştia pleacă, ci îşi ţine privirea în jos.

Todd Blanche solicită instanţei ca pronunţarea sentinţei să aibă loc la mijlocul sau la sfârşitul lunii iulie.

UPDATE După mai bine de 1 lună de proces, Juriul a ajuns la un verdict istoric în procesul penal al lui Donald Trump. Trump a fost găsit vinovat la toate cele 34 capete de acuzare.

Ştirea iniţială

Verdictul în procesul lui Donald Trump va fi citit în curând în instanţă. Judecătorul a cerut calm şi a spus: „Vă rog să nu existe nicio reacţie, nicio izbucnire de niciun fel.”

Juraţii au fost instruiţi să completeze o foaie cu cele 34 de capete de acuzare, indicând dacă îl consideră pe Trump vinovat sau nevinovat pentru fiecare în parte.

Juraţii au solicitat o prelungire de 30 de minute pentru a completa formularele de verdict, conform CNN. După ce foile sunt completate, juraţii se vor întoarce în sală, iar preşedintele juriului va confirma verdictul judecătorului. Fiecare membru al juriului trebuie, de asemenea, să confirme că verdictul este corect.

Potrivit BBC, Donald Trump stă cu braţele încrucişate la masa apărării. Atmosfera s-a schimbat vizibil, iar râsetele dintre el şi avocatul său, Todd Blanche, au încetat.

Reporterii din sala de judecată, inclusiv cei aflaţi în primul rând, au observat această schimbare de energie la masa apărării. Verdictul este aşteptat cu mare interes, având în vedere gravitatea acuzaţiilor şi impactul potenţial asupra carierei politice a lui Trump.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici