Donald Trump caută metode ca o parte din tranzacţia TikTok să ajungă la trezoreria Statelor Unite

  • Donald Trump vrea ca o parte a tranzacţiei TikTok să ajungă la Trezorerie
  • A discutat deja problema cu preşedintele Oracle şi CEO-ul Wallmart
  • Problema o reprezintă calea legală prin care poate obţine aceşti bani
389 afișări
Imaginea articolului Donald Trump caută metode ca o parte din tranzacţia TikTok să ajungă la trezoreria Statelor Unite

Donald Trump caută metode ca o parte din tranzacţia TikTok să ajungă la trezoreria Statelor Unite

Donald Trump nu renunţă la ideea de a trimite la Trezorerie o bună parte din viitoarea tranzacţie de cumpărare a TikTok. A vorbit deja cu preşedintele Oracle, Larry Ellison, şi cu CEO-ul Wallmart, Doug McMillon.

Deocamdată, Departamentul Trezoreriei şi ByteDance, compania mamă a TikTok, au anunţat că au ajuns la un acord preliminar, care va permite atât Oracle dar şi altor investitori americani, printre care Wallmart, să preia pachetul majoritar al TikTok.

Trump are însă o problemă, consilierii săi juridici i-au transmis că nu există nicio metodă legală prin care guvernul poate primi o plată dintr-o asemenea tranzacţie.

„Uimitor e că am aflat că nu poţi face asta. Nu ai voie să primeşti bani. Ce înseamnă asta? Ei sunt dispuşi să plătească guvernului, dar nu au voie s-o facă, pentru că nu există o modalitate, nu există o soluţie legală. Şi mă întreb, vor să plătească o sumă mare guvernului şi noi nu avem voie să le luăm banii? Cum s-a întâmplat asta? Cât de proşti putem fi? Aşa că studiem problema”, a spus Trump, la conferinţa de presă. 

Aplicaţia TikTok a cerut unei curţi de justiţie din SUA să blocheze decizia administraţiei Trump de a interzice aplicaţia în America, a informat Bloomberg  sâmbătă, preluat de Reuters.

TikTok şi compania care deţine aplicaţia, ByteDance, au depus o plângere la curtea federală din Washington vineri seară, contestând ordinul executiv al preşedintelui american Donald Trump.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici