Dosarul de proxenetism de la Lille - Strauss-Kahn, într-o interceptare telefonică: Vii însoţit la Washington? O cunosc?

Anchetatorii într-un caz de proxenetism din Franţa încearcă să recupereze informaţii de pe cartela unui telefon mobil, pentru a reconstitui discuţiile telefonice între unul dintre inculpaţi şi Dominique Strauss-Kahn, pe tema unor orgii, relatează revista Le Point.

1121 afișări
Imaginea articolului Dosarul de proxenetism de la Lille - Strauss-Kahn, într-o interceptare telefonică: Vii însoţit la Washington? O cunosc?

Dominique Strauss-Kahn (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acest telefon ar fi fost uitat de omul de afaceri Fabrice Pazskowski, inculpat în acest caz, în timpul unei orgii din februarie 2011 şi ar fi fost recuperat de Dominique Strauss-Kahn, care nu l-a restituit proprietarului decât la 13 mai, cu ocazia unei alte întâlniri cu prostituate, de data aceasta în Statele Unite.

Le Point afirmă că în această perioadă cei doi bărbaţi au făcut mai multe schimburi de mesaje prin intermediul acestui aparat, pentru a organiza întâlniri. Dar numai afirmaţiile lui Strauss-Kahn au fost găsite de anchetatori, cele ale lui Pazskowski fiind şterse de acesta.

"Vii însoţit la Washington?", l-ar fi întrebat fostul director al FMI pe omul de afaceri, după care a adăugat: "O cunosc?".

Conform săptămânalului, Fabrice Pazskowski şi-ar fi recuperat telefonul la 13 mai şi a resetat cartela la 14 mai, ziua arestării lui Strauss-Kahn în urma unor acuzaţii de agresiune sexuală la New York, ştergând astfel toate discuţiile cu fostul director al FMI.

Anchetatorii încearcă să recupereze informaţiile de pe cartela SIM a mobilului, ale cărei date informatice sunt păstrate de operatorul de telefonie.

Fabrice Paszkowski a fost inculpat la 21 octombrie pentru proxenetism agravat în bandă organizată, asociere de infractori, escrocherie şi abuz de bunuri sociale, fiind plasat în arest preventiv.

Acest caz, denumit "Carlton din Lille", după numele hotelului din acest oraş din nordul Franţei al cărui proprietar este de asemenea inculpat, a dezvăluit posibila participare a lui Dominique Strauss-Kahn la petreceri din Paris şi Washington cu prostituate plătite de oameni de afaceri.

Nici o acuzaţie nu îl vizează pe Strauss-Kahn, fost favorit în cursa prezidenţială din Franţa, a cărui carieră a fost distrusă de arestarea sa la New York, după plângerea pentru viol a unei cameriste de la hotelul Sofitel, ulterior clasată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici