Două cazuri de poliomielită în Ucraina, într-o regiune de frontieră cu România

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat că oficiali au găsit doi copii bolnavi de poliomielită în Ucraina, într-o regiune de la frontiera cu România şi alte trei ţări - primele cazuri de paralizie infantilă depistate în această ţară în ultimii nouă ani, relatează Associated Press online.

39480 afișări
Imaginea articolului Două cazuri de poliomielită în Ucraina, într-o regiune de frontieră cu România

Două cazuri de poliomielită în Ucraina, într-o regiune de frontieră cu România (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Oficiali din domeniul sănătăţii au avertizat Ucraina în legătură cu un risc sporit de apariţie a unui focar, din cauza nivelului scăzut de vaccinare, în contextul în care doar jumătate dintre copii au fost imunizaţi, anul trecut, împotriva unor boli ca poliomielita.

OMS a confirmat cele două cazuri de poliomielită, în sud-vestul Ucrainei, într-un comunicat, săptămâna aceasta.

Cazurile au fost cauzate de o mutaţie a unui virus al poliomielitei într-un vaccin.

În cazuri rare, virusul din vaccin poate evolua într-o tulpină, care poate provoca noi focare.

OMS a apreciat că riscul ca Ucraina să exporte poliomilita în alte ţări este scăzut, dar a subliniat că regiunea în care au fost descoperite cazurile are frontiere comune cu România, Ungaria, Slovacia şi Polonia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici