Două decese raportate în urma unei furtuni de zăpadă care a paralizat vestul New York-ului

O furtună de zăpadă cu „efect de lac” a paralizat mai multe zone din vestul statului New York, fiind raportate cel puţin două decese, relatează Reuters. Călătoriile sunt perturbate, iar praful de gheaţă este aşteptat să se acumuleze şi mai mult până la sfârşitul săptămânii.

393 afișări
Imaginea articolului Două decese raportate în urma unei furtuni de zăpadă care a paralizat vestul New York-ului

Sursa foto: Twitter

Rafalele care suflau dinspre Lacul Erie şi Lacul Ontario au aruncat între 1 şi 1,5 metri sau mai mult de zăpadă. Autorităţile au declarat că decesele se pare că au fost cauzate de atacuri de cord din cauza suprasolicitării în timp ce curăţau zăpada în comitatul Erie, grav afectat.

Pe măsură ce temperaturile au scăzut, prima furtună de zăpadă majoră a sezonului în regiune a avut loc joi şi s-a intensificat în noaptea de joi spre vineri, cu mult înainte de începerea iernii.

Rafalele cu efect de lac au dezlănţuit rafale sporadice de precipitaţii abundente pe parcursul zilei, îngropând unele zone în câţiva metri de zăpadă, şi sunt aşteptate să persiste până duminică, potrivit Serviciului Naţional de Meteorologie.

Până vineri seara, serviciul meteorologic a raportat 1,7 metri de zăpadă măsurată în satul Orchard Park din comitatul Erie, la 25 km sud de Buffalo.

Acumulări mari au fost înregistrate în mai multe localităţi adiacente până după-amiaza târziu, în timp ce Buffalo, al doilea cel mai populat oraş al statului, cu aproximativ 278.000 de locuitori, s-a trezit cu aproape 36 cm vineri dimineaţă.

Executivul comitatului Erie, Mark Poloncarz, a raportat o prăbuşire parţială a unei clădiri din cauza greutăţii zăpezii căzute în oraşul Hamburg, dar nu au fost oferite alte detalii.

Pe măsură ce furtuna a luat amploare, serviciul meteorologic a citat mai multe cazuri în care rafalele de zăpadă au fost însoţite de tunete şi fulgere, un fenomen numit „zăpadă cu tunete”.

Vântul puternic şi ramurile de copaci şi liniile electrice acoperite de zăpadă au lăsat fără curent electric mii de clienţi, în timp ce furtuna a forţat, de asemenea, închiderea traficului de-a lungul autostrăzii New York Thruway şi a altor câteva autostrăzi importante.

Toate zborurile, cu excepţia a cinci din cele aproape 80 de zboruri programate să plece vineri de pe Aeroportul Internaţional Buffalo Niagara, au fost anulate, a declarat directorul Lee Weitz.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici