Două dintre tinerele sechestrate timp de un deceniu s-au întors acasă - VIDEO, FOTO

Două dintre cele trei tinere sechestrate de către trei fraţi timp de aproximativ zece ani, la Cleveland, s-au întors acasă, miercuri, în aplauze şi strigăte de bucurie din partea vecinilor.

5568 afișări
Imaginea articolului Două dintre tinerele sechestrate timp de un deceniu s-au întors acasă - VIDEO, FOTO

Amanda Berry (d) împreună cu sora sa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La două zile după ce au fost eliberate de către un vecin, Amanda Berry şi Gina DeJesus şi-au reîntâlnit rudele, în timp ce cea de-a treia tânără sechestrată, Michelle Knight, va rămâne, pentru moment, spitalizată.

Amanda Berry, în vârstă de 27 de ani, a sosit dimineaţă la bordul unei maşini în spatele casei surorii sale, împreună cu fiica sa, Jocelyn, în vârstă de şase ani, născută în captivitate. Ele au fost întâmpinate cu numeroase baloane care pluteau în aer şi cu banderole cu mesajul "Welcome home".

În uralele şi aplauzele celor prezenţi, sora sa mai mică, Beth Serrano, s-a adresat numeroşilor jurnalişti prezenţi, în timp ce posturile de ştiri transmiteau evenimentul în direct.

Beth Serrano a mulţumit presei şi vecinilor pentru sprijin, solicitând totodată să fie respectată viaţa privată a familiei sale, pentru ca Amanda să aibă timp să-şi revină, apoi a izbucnit în lacrimi.

"Este o zi veselă şi tristă, de asemenea, pentru Amanda, fiindcă mama sa nu mai este aici", a mărturisit o verişoară de-a sa. Mama Amandei, Louwana Miller, a murit, în martie 2006, "de durerere", potrivit rudelor.

Doi membri din familia unei alte tinere sechestrate, Gina DeJesus, au venit să asiste la această întoarcere emoţionantă, aşteptând ca şi Gina să revină acasă.

"Gina este foarte calmă, ea nu vorbeşte mult şi noi nu am mers încă să o vedem, vrem să o lăsăm să respire după tot ce a îndurat", a declarat o verişoară de-a sa, Rosa Garcia, în vârstă de 50 de ani. "Noi suntem bucuroşi, deoarece, chiar dacă ne-am păstrat speranţa, o parte din noi credea că o vom găsi moartă", a continuat ea.

"Nu vrem să fim prea intruzivi", a adăugat fiica sa, Miriam. "Este un miracol că s-a terminat astfel", a conchis ea.

- "Nu vă răzbunaţi"

După-amiaza, Gina DeJesus, foarte aşteptată, s-a întors, la rândul său, acasă la părinţi. Acolo, numeroase baloane şi banderole au fost prinse de gardul grădinii.

Cu faţa ascunsă sub un hanorac, Gina DeJesus era sprijinită de către o altă femeie în timp ce ieşea din maşina care a adus-o. Tânăra, care avea doar 14 ani în momentul răpirii, a ridicat degetul mare în direcţia mulţimii, după care a intrat în casă.

Câteva minute mai târziu, mai multe persoane au luat cuvântul în faţa casei familiei.

"Eu mă ciupesc mereu ca să cred", a spus Nancy Ruiz, mama Ginei, foarte emoţionată.

"Nu pot descrie bucuria de a o vedea, de a şti că este aici. Este cel mai frumos cadou de sărbătoarea mamelor (sărbătorită duminică, în Statele Unite)", a spus ea.

"Nu există cuvinte pentru a exprima bucuria pe care o resimt odată cu întoarcerea Ginei", a adăugat Sandra Ruiz, mătuşa sa, mulţumind poliţiei şi FBI-ului pentru munca depusă.

"Acum vă cerem răbdare, să ne daţi timp şi să ne respectaţi viaţa privată pentru ca noi să ne vindecăm. (...) Vă solicităm, de asemenea, să nu vă răzbunaţi împotriva familiei sau suspecţilor de (comiterea) acestei crimei. Lăsaţi poliţia să-şi facă treaba", a adăugat ea.

Mai devreme, în aceeaşi zi, o verişoară de-a celor trei faţi suspectaţi de răpirea şi sechestrarea celor trei tinere şi-a mărturisit "bulversarea şi ruşinea", afirmând că familia sa nu ştia nimic.

"În numele familiei Castro, aş vrea să le spun (victimelor) cât de rău ne pare pentru durerea lor, pentru ceea ce au îndurat. Şi, dacă aceasta a fost făcută de către un membru al familiei noastre, el va trebui să răspundă", a declarat Maria Castro-Montres.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici