Două persoane au fost reţinute în urma unui raid antiterorist în apropiere de Paris / A fost descoperit explozibil folosit de militanţi Stat Islamic

Poliţia franceză a reţinut două persoane după ce în urma unui raid antiterorist au fost descoperite produse folosite la fabricarea de explozivi într-un imobil din apropiere de Paris, a declarat Gerard Collomb, ministrul francez de Interne, informează agenţia de ştiri Reuters.

669 afișări
Imaginea articolului Două persoane au fost reţinute în urma unui raid antiterorist în apropiere de Paris / A fost descoperit explozibil folosit de militanţi Stat Islamic

Două persoane au fost reţinute în urma unui raid antiterorist în apropiere de Paris

Unele produse descoperite într-un imobil din orăşelul Villejuif, la sud de Paris, puteau fi utilizate pentru a fabrica TATP, un material exploziv instabil folosit de militanţii islamişti în mai multe atacuri teroriste comise în vestul Europei, potrivit unei surse din cadrul poliţiei.

Alte surse au anunţat că în imobil au fost descoperite şi câteva canistre cu gaz.

Cei doi suspecţi au fost arestaţi în timp ce se deplasau într-o autoutilitară care aparţinea persoane care închiriase imobilul.

Ancheta în acest caz este instrumentată de un procuror din cadrul departamentului antiterorist al Procuraturii, a comunicat o sursă juridică.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici