Două reactoare nucleare au fost oprite în estul Statelor Unite din cauza intemperiilor

Două reactoare nucleare au fost scoase din funcţiune marţi în estul SUA, din cauza intemperiilor provocate de Uraganul Sandy.

314 afișări
Imaginea articolului Două reactoare nucleare au fost oprite în estul Statelor Unite din cauza intemperiilor

Un reactor nuclear a fost oprit în statul american New Jersey din cauza intemperiilor (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Situat la Hancocks Bridge, pe marginea râului Delaware, reactorul Salem 1 a fost închis când patru dintre cele şase pompe ale sale de circulaţie a apei au încetat să funcţioneze, a precizat societatea Public Service Electric and Gas (PSEG), adăugând că reactorul vecin de la Hope Creek funcţiona normal.

"Centrala este în prezent stabilă", a afirmat societatea într-un comunicat publicat la ora 05.00 GMT (07.00, ora României). Contactat în jurul orei 12.00 GMT (14.00, ora României), un purtător de cuvânt al companiei a confirmat pentru AFP că reactorul era în continuare oprit, fără a face alte precizări.

Un alt reactor, situat la circa 50 de kilometri nord de New York, pe marginea râului Hudson, a fost de asemenea oprit în noaptea de luni spre marţi, după cum a anunţat operatorul său pe Twitter, făcând referire la "probleme la reţeaua electrică externă".

Nu există niciun "risc pentru public" sau pentru angajaţi, a precizat societatea Energy, care administrează centrala de la Indian Point.

Niciun purtător de cuvânt al companiei nu a putut fi contactat marţi pentru a preciza cum a evoluat situaţia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici