Duelul de la graniţă: Biden şi Trump se confruntă la frontiera SUA-Mexic

  • Joe Biden şi Donald Trump se deplasează la frontiera SUA-Mexic pentru a-şi contura poziţiile politice pe problema imigraţiei.
  • Vizitele lor survin într-un context de creştere a preocupărilor legate de imigraţie în rândul americanilor şi de o competiţie acerbă pentru încrederea alegătorilor.
  • În ciuda abordărilor diferite, ambele tabere îşi asumă riscuri în încercarea de a câştiga sprijinul public şi de a contura agenda politică înaintea alegerilor prezidenţiale.
881 afișări
Imaginea articolului Duelul de la graniţă: Biden şi Trump se confruntă la frontiera SUA-Mexic

Sursa foto: Facebook

Joe Biden şi Donald Trump se pregătesc să viziteze frontiera dintre SUA şi Mexic joi, angajaţi într-un duel politic cu riscuri mari pe o temă care ar putea decide rezultatul alegerilor prezidenţiale din SUA, scrie BBC.

Anul trecut, peste 2,5 milioane de imigranţi fără documente legale au traversat această frontieră, copleşind facilităţile de procesare şi tensionând serviciile sociale în marile oraşe americane.

Joe Biden doreşte să îşi arate angajamentul faţă de gestionarea problemei imigraţiei şi să încerce să convingă alegătorii că administraţia sa ia în serios acest aspect. El îşi justifică vizita la graniţă ca o oportunitate de a înţelege mai bine situaţia şi de a răspunde criticilor că nu s-a implicat suficient în această problemă. Biden îşi asumă că trebuie să îşi schimbe cursul şi să adopte măsuri mai ferme pentru a aborda problema imigraţiei.

Donald Trump, pe de altă parte, îşi foloseşte vizita la graniţă pentru a-şi promova politica sa dură împotriva imigraţiei ilegale. El evidenţiază succesul măsurilor agresive pe care le-a implementat în timpul mandatului său anterior şi critică eforturile administraţiei Biden ca fiind insuficiente şi tardive. Trump se angajează să intensifice acţiunile împotriva imigranţilor ilegali şi să impună măsuri mai stricte de aplicare a legii în toată ţara, promiţând că va aborda această problemă într-un mod mai decisiv în eventualitatea realegerii sale.

Astfel, Biden încearcă să îşi consolideze seriozitatea în privinţa imigraţiei, în timp ce Trump foloseşte vizita sa ca o altă oportunitate de a atrage atenţia asupra acestei probleme, care a fost punctul central al carierei sale politice.

Alegerile generale din noiembrie se aşteaptă să fie o revanşă Biden-Trump, deşi nominalizările lor nu sunt încă confirmate. Trump va merge în Eagle Pass, Texas, unde guvernatorul republican Greg Abbott a folosit garda naţională a statului pentru a opri imigranţii şi a construit bariere la graniţă.

Biden merge la Brownsville, Texas, încercând să contracareze slăbiciunea percepută a democraţilor în privinţa imigraţiei.

De asemenea, sondajele arată o preocupare crescută în rândul americanilor în privinţa imigraţiei, iar Trump începe această dezbatere cu un avantaj clar, deoarece critică puternic politica lui Biden în această privinţă.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici