E.coli face încă o victimă: O femeie cu sindrom hemolitic şi uremic generat de bacterie a murit în Franţa

Bacteria E.coli a provocat moartea unei femei în vârstă de 78 de ani în Franţa, în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce aceasta fusese spitalizată în secţia de reanimare la Bordeaux (sud-vest), a anunţat Agenţia regională de sănătate (ARS), citată de AFP.

85 afișări
Imaginea articolului E.coli face încă o victimă: O femeie cu sindrom hemolitic şi uremic generat de bacterie a murit în Franţa

E.coli face încă o victimă: O femeie cu sindrom hemolitic şi uremic generat de bacterie a murit în Franţa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pacienta era spitalizată cu sindrom hemolitic şi uremic (SHU) generat de bacteria E.coli, din 24 iunie.

Acest deces ridică la 51 numărul total al victimelor acestei epidemii. Dintre acestea, 48 sunt înregistrate în Germania, una în Suedia şi una în Statele Unite. Potrivit OMS, au fost confirmate 4.050 cazuri de infectare în 16 ţări (14 ţări europene, Canada şi SUA), dintre acestea 3.900 fiind înregistrate în Germania.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici