Echipamente medicale oferite de 9 state UE, inclusiv de România, trimise în ţări afectate de Ebola

Uniunea Europeană a trimis în zonele afectate de epidemia de Ebola din vestul Africii o navă cu echipamente medicale oferite de nouă state membre, inclusiv de către România, anunţă Comisia Europeană într-un comunicat oficial.

97 afișări
Imaginea articolului Echipamente medicale oferite de 9 state UE, inclusiv de România, trimise în ţări afectate de Ebola

Echipamente medicale oferite de 9 state UE, inclusiv de România, trimise în ţări afectate de Ebola (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Uniunea Europeană a promis că va oferi peste un miliard de euro în scopul combaterii epidemiei de Ebola în vestul Africii.

"Uniunea Europeană este determinată să contribuie la găsirea unei soluţii împotriva Ebola", a declarat Carlos Moedas, comisarul european pentru Cercetare, Ştiinţă şi Inovare.

În paralel, UE a lansat cea mai mare operaţiune de furnizare a echipamentelor medicale în ţările afectate de febra hemoragică Ebola. O navă olandeză se îndreaptă spre vestul Africii, având la bord ambulanţe, spitale de campanie, laboratoare şi alte echipamente medicale, funizate de România, Austria, Belgia, Cehia, Finlanda, Ungaria, Olanda, Slovacia, Marea Britanie şi UNICEF.

Luxemburg a pus la dispoziţie avioane destinate evacuării personalului medical diagnosticat cu Ebola.

Noul comisar european pentru Afaceri Umanitare, Christos Stylianides, numit coordonator UE al eforturilor anti-Ebola, împreună cu Vytenis Andriukaitis, comisarul UE pentru Sănătate, se vor deplasa la jumătatea lunii noiembrie în Sierra Leone, Liberia şi Guineea, ţările cele mai afectate de epidemie.

Epidemia de Ebola izbucnită anul acesta a provocat moartea a cel puţin 4.818 persoane din totalul de 13.042 de cazuri înregistrate în opt ţări, în principal din vestul Africii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici