Economia Germaniei nu va creşte în 2022 aşa de mult pe cât speră Guvernul

Asociaţia industrială BDI din Germania a declarat joi că se aşteaptă ca cea mai mare economie a Europei să crească cu 3,5% în acest an, oferind o prognoză mai prudentă decât guvernul, deoarece a avertizat că marile companiile se pot confrunta cu un alt blocaj din cauza pandemiei.

187 afișări
Imaginea articolului Economia Germaniei nu va creşte în 2022 aşa de mult pe cât speră Guvernul

"Registrele de comenzi sunt pline, dar producţia nu ţine pasul cu cererea. Restricţiile pandemiei şi blocajele în aprovizionare afectează mari părţi ale economiei", a declarat preşedintele BDI, Siegfried Russwurm.

Prognoza BDI este mai puţin optimistă decât estimările guvernului, publicate în octombrie, în care Berlin prevedea că creşterea produsului intern brut va accelera la 4,1% anul acesta, de la 2,6% estimată în 2021, potrivit Reuters

Grupul reprezentativ al industriei a declarat că se aşteaptă la o creştere destul de mică a exporturilor, de aproximativ 4% în acest an, indicând probleme de aprovizionare cu microcipuri şi alte componente importante care au afectat grav producţia în marele sector auto din Germania.

Russwurm a spus că varianta de coronavirus Omicron întunecă perspectivele de creştere în întreaga lume, Germania în special fiind expusă riscului din cauza Chinei, cel mai mare partener comercial al său, care ar putea să ia măsuri stricte în acest an, aşa cum au anunţat autorităţile chineze.

Preşedintele BDI a susţinut apelurile cancelarului Olaf Scholz de a îmbunătăţi rata relativ scăzută de vaccinare a Germaniei prin introducerea unui mandat controversat de vaccinare obligatorie împotriva coronavirusului.

Aproximativ 72% din populaţia Germaniei este dublu vaccinată împotriva virusului şi aproximativ 43,5% au primit o doză booster.

Cu siguranţă nu este o opţiune acum să continui cumva să navighezi până în sezonul mai cald, apoi să te bucuri de ratele de incidenţă mai scăzute în timpul verii, şi să realizezi din nou în toamnă că rata de vaccinare este prea scăzută”, a spus Russwurm.

Germania a raportat joi dimineaţă un record de 81.417 de noi infecţii în ultimele 24 de ore din cauza variantei extrem de contagioase Omicron. Rata sa de incidenţă de şapte zile la 100.000 de persoane a crescut la 427,7, apropiindu-se rapid de maximul istoric al ţării de 452 atins la sfârşitul lunii noiembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici