Temperaturi extreme în Australia. S-au înregistrat 50,7 grade joi

  • Australia a egalat cea mai fierbinte zi din istoria sa, după ce un oraş de coastă a înregistrat o temperatură de 50,7 grade Celsius.
  • Însă acest record ar putea fi doborât în Onslow şi zonele învecinate, pentru că temperaturile vor creşte uşor în cursul zilei de vineri.
  • Valurile de căldură sunt din ce în ce mai probabile şi mai extreme din cauza schimbărilor climatice provocate de om.
528 afișări
Imaginea articolului Temperaturi extreme în Australia. S-au înregistrat 50,7 grade joi

Australia a egalat cea mai fierbinte zi din istoria sa, după ce un oraş de coastă a înregistrat o temperatură de 50,7 grade Celsius.

Temperatura atinsă joi în Onslow, Australia de Vest, a egalat un record stabilit în 1962, în Australia de Sud. Însă acest record ar putea fi doborât în Onslow şi zonele învecinate, pentru că temperaturile vor creşte uşor în cursul zilei de vineri, informează BBC.

Valul de temperaturi extreme vine după ce Australia de Vest a raportat luna trecută incendii de vegetaţie de mari proporţii. De exemplu, un incendiu în apropiere de Margaret River a mistuit peste 6.000 de hectare de teren.

Potrivit presei locale, temperatura medie în Onslow în această perioadă a anului este de 36,5C.

Luke Huntington, de la Biroul de Meteorologie, a declarat că o acumulare de aer cald în regiune a fost cauzată de lipsa furtunilor. Acesta recomandă ca oamenii să aibă "grijă sporită să rămână în interior cu aer condiţionat sau, dacă trebuie să fie în aer liber, să stea la umbră şi să se menţină hidrataţi".

Recordul de căldură vine la doar câteva zile după ce un raport al sistemului de sateliţi al UE a confirmat că ultimii şapte ani au fost cei mai călduroşi din istorie.

Valurile de căldură sunt din ce în ce mai probabile şi mai extreme din cauza schimbărilor climatice provocate de om.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici