Economia SUA a crescut cu 6,5% în trimestrul al doilea, dar performanţa este sub aşteptări

  • Economia Statelor Unite a înregistrat o creştere de 6,5% în trimestrul al doilea, dar performanţa este sub aşteptările analiştilor financiari
  • Aproximativ 400.000 de persoane au depus solicitări pentru indemnizaţii de şomaj în trimestrul al doilea
  • FMI estimează că economia SUA va avea o creştere de 7,0% în 2021
165 afișări
Imaginea articolului Economia SUA a crescut cu 6,5% în trimestrul al doilea, dar performanţa este sub aşteptări

Economia Statelor Unite a înregistrat o creştere de 6,5% în trimestrul al doilea, ceea ce semnalează relansarea activităţilor economice după criza pandemiei, dar performanţa este sub aşteptările analiştilor, conform publicaţiei The Wall Street Journal şi postului CNBC.

Valoarea PIB-ului SUA a înregistrat o creştere de 6,5% în intervalul aprilie-iunie, cu 0,2% în plus faţă de primul trimestru al anului. Investiţiile în sectorul privat au scăzut cu 3,5%. Importurile au crescut, iar cheltuielile federale sunt în scădere cu 5%, în pofida creşterii deficitului bugetar, arată date ale Departamentului Comerţului de la Washington.

Creşterea economică este influenţată direct de majorarea cu 11,8% a cheltuielilor de consum, care constituie 69% din activităţile economice.

Creşterea economică de 6,5% este sub aşteptările analiştilor financiari, care estimau o majorare a PIB-ului cu 8,4% în trimestrul al II-lea.

Aproximativ 400.000 de persoane au depus solicitări pentru indemnizaţii de şomaj în trimestrul al doilea, peste nivelul aşteptat, de 380.000, ceea ce semnalează că piaţa muncii încă este afectată de criza pandemiei.

Potrivit estimărilor Fondului Monetar Internaţional (FMI), Statele Unite ar urma să înregistreze o creştere economică de 7,0% în 2021 şi de 4,9% în 2022.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici