COVID, studiu SUA: Dacă nu vor fi vaccinaţi copiii, virusul va continua să circule

  • Riscul de contaminări cu SARS-CoV-2 este strâns legat de copii şi adolescenţi, arată un studiu făcut în SUA.
  • Dacă nu vor fi vaccinaţi copiii, virusul va continua să circule, cu riscul apariţiei unor variante potenţial periculoase şi pentru vaccinaţi, spune un profesor italian.
1214 afișări
Imaginea articolului COVID, studiu SUA: Dacă nu vor fi vaccinaţi copiii, virusul va continua să circule

COVID, studiu SUA: Dacă nu vor fi vaccinaţi copiii, virusul va continua să circule

Pentru a demonstra rolul decisiv al noilor generaţii în circulaţia virusului, un studiu a fost realizat în Statele Unite privind modalităţile de transmitere a COVID.

Concluzia a fost că riscul de contaminări este strict legat de copii şi adolescenţi, scrie La Stampa.

„Pentru a preveni ca infecţia să devină endemică după apariţia de noi variante, copiii vor trebui, de asemenea, să fie vaccinaţi în viitorul apropiat”, spune profesorul Roberto Cauda, ​​directorul Unităţii de Boli Infecţioase din spitalul Gemelli, Roma: „în caz contrar, virusul va continua să circule, deşi într-o formă asimptomatică, printre copii, cu riscul apariţiei unor variante potenţial periculoase şi pentru vaccinaţi”.

Cu cât eşti mai tânăr, cu atât este mai mare numărul de contacte zilnice, iar vaccinurile protejează împotriva celor mai grave forme, dar şi de transmiterea infecţiei.

„În plus, după un an de pandemie, părinţii trebuie să devină conştienţi că numai vaccinarea poate fi decisivă pentru protecţie”, subliniază profesorul Cauda: „Prezenţa variantelor este strâns legată de eficacitatea vaccinurilor. Vaccinurile disponibile în prezent, deşi cu unele diferenţe, sunt capabile să protejeze împotriva infecţiei chiar şi în cazul variantelor şi a bolii pe care acestea le cauzează. Vaccinarea noilor generaţii este esenţială”.

Între timp, cazurile care nu sunt asociate cu focare sunt în creştere în Italia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici