Elon Musk: "Biden este vinovat pentru criza economică. Trump a fost mai eficient"

  • Miliardarul a afirmat că administraţia Biden a tipărit „mai multe miliarde decât au avut (...) acum, plouă cu bani pe proşti, practic".
  • „Crizele economice nu sunt neapărat lucruri rele. O clismă economică va trebui în cele din urmă să desfundă ţevile”
  • Elon Musk crede că SUA se află probabil într-o gravă recesiune ce ar putea dura 18 luni.
  • „Companiile de r***t dau faliment, iar cele care fac produse utile sunt prospere”, afirmă miliardarul cu 27 ani de experienţă în afaceri.
21199 afișări
Imaginea articolului Elon Musk: "Biden este vinovat pentru criza economică. Trump a fost mai eficient"

Arhiva Foto

Elon Musk  crede că SUA se află într-o recesiune care s-ar putea agrava din cauza administraţiei Biden. 

Fondatorul şi CEO-ul Tesla a făcut comentariul la o conferinţă tehnologică din Miami găzduită de podcastul „All-In”, unde a spus că recesiunea ar putea dura de la un an la 18 luni. El a scris pe Twitter că "proiecţia macroeconomiei este cel puţin o provocare. Simt că va fi în primăvara sau vara 2022, dar nu mai târziu de 2023", s-a referit, mai exact, la perioada în care va fi vârful recesiunii.  

„Crizele economice nu sunt neapărat rele”, a spus el la conferinţă .

"Am trecut prin câteva dintre ele. Şi ceea ce tinde să se întâmple este că dacă ai un boom care durează prea mult, primeşti o alocare greşită a capitalului. Plouă cu bani pe proşti, practic."

El adaugă că atunci când această situaţie „scăpa de sub control”, economia are o alocare greşită a capitalului uman „în cazul în care oamenii fac porcării şi nu sunt utile semenilor lor”.

Musk a glumit, spunând că  „o clismă economică” va trebui în cele din urmă „să desfundă ţevile”, transmite Insider

Companiile de ra**t dau faliment, iar cele care fac produse utile sunt prospere”, a spus el.

„Şi cu siguranţă există o lecţie aici că, dacă cineva face un produs util şi are o companie care are sens: asiguraţi-vă că nu conduceţi prea aproape de margine din punct de vedere al capitalului”, a continuat el. „Au nişte rezerve de capital care să reziste în vremuri iraţionale”.

Musk pare să dea vina pentru recesiune pe preşedintele Joe Biden şi administraţia sa.

„Această administraţie nu pare să facă mare lucru”, a spus Musk. „Administraţia Trump a fost mult mai eficientă".

El a continuat să dea vina pentru inflaţia din SUA pe politicile Casei Albe.

„Motivul evident al inflaţiei este că guvernul a tipărit o sumă de miliarde de dolari mai mulţi decât au avut”, a argumentat el. „Guvernul nu poate emite cecuri pentru un venit excesiv fără să existe inflaţie. Viteza banilor trebuie să fie menţinută constant. Acest lucru nu este complicat”, a adăugat el.

Miliardarul a fost critic la adresa administraţiei Biden în trecut. La începutul acestui an, Musk a spus că  Biden este o „păpuşă de şosete umede în formă umană”.

El a criticat continuu administraţia după ce Casa Albă nu a invitat Tesla la un summit de vehicule electrice unde au participat  doar General Motors şi Ford. 

„Este greu de spus ce face Biden, să fiu sincer”, a declarat Musk luni.

Nu este prima dată când Musk încearcă să prezică o recesiune. În 2021, CEO-ul Tesla spunea că următoarea recesiune va avea loc în doi ani.

Musk nu este un economist, dar nu este nici primul afacerist care a profeţit o  recesiune.

Duminica trecută, fostul CEO Goldman Sachs, Lloyd Blankfein, a declarat pentru CBS că crede că există un risc „foarte, foarte mare” de recesiune. În aprilie, economiştii Deutsche Bank au prezis că SUA vor ajunge în recesiune în 2023, invocând inflaţia şi ratele mai mari ale dobânzilor.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici