Prăbuşirea unei ţări. Premier: Mai avem benzină pentru o zi. Următoarele două luni vor fi cele mai dificile din viaţa noastră

  • Noul prim-ministru din Sri Lanka spune că ţara mai are rezerve de carburant pentru o zi.
  • Ţara din Oceanul Indian se confruntă cu cea mai gravă criză economică din ultimii 70 de ani.
18802 afișări
Imaginea articolului Prăbuşirea unei ţări. Premier: Mai avem benzină pentru o zi. Următoarele două luni vor fi cele mai dificile din viaţa noastră

Prăbuşirea unei ţări. Premier: Mai avem benzină pentru o zi. Următoarele două luni vor fi cele mai dificile din viaţa noastră

Într-un discurs televizat, Ranil Wickremesinghe a declarat că naţiunea are nevoie urgentă de 75 de milioane de dolari în următoarele câteva zile pentru a plăti importurile esenţiale.

El a spus că banca centrală va trebui să tipărească bani pentru a plăti salariile guvernului. De asemenea, Wickremesinghe a declarat că compania de stat Sri Lankan Airlines ar putea fi privatizată.

"În acest moment, avem stocuri de benzină doar pentru o singură zi. Următoarele două luni vor fi cele mai dificile din viaţa noastră", a declarat premierul Wickremesinghe.

Economia naţiunii insulare a fost puternic afectată de pandemie, de creşterea preţurilor la energie şi de o politici populiste de reducere a taxelor. Lipsă valutei străine şi o inflaţie în creştere au dus la o penurie severă de medicamente, combustibil şi alte produse de bază.

"Am mers la mai multe staţii de carburanţi şi majoritatea erau închise. În jurul orei 5.30 am riscat şi ne-am alăturat unei cozi la Townhall, care este staţia care furnizează de obicei combustibil pentru vehiculele guvernamentale. Era mai puţin aglomerat - dar coada a crescut treptat până la aproximativ 2 km lungime. Am fost destul de norocoşi să primim combustibil în jurul orei 9.00, odată ce a fost livrat combustibilul", a declarat un localnic din capitala Colombo pentru BBC.


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici