Elon Musk intervine în dezbaterea privind imigraţia din SUA la graniţa Texas-Mexic

Miliardarul Elon Musk a intrat joi în dezbaterea privind imigraţia din SUA, făcând o vizită la graniţa Texasului cu Mexicul pentru a se întâlni cu politicieni locali şi cu forţele de ordine şi pentru a obţine ceea ce el a numit o viziune „nefiltrată" ” situaţiei.

772 afișări
Imaginea articolului Elon Musk intervine în dezbaterea privind imigraţia din SUA la graniţa Texas-Mexic

Vizita lui Musk a avut loc în contextul în care, în ultimele zile, mii de migranţi s-au aventurat în nordul Mexicului cu trenuri de marfă şi autobuze, apoi au trecut graniţa americană în Texas, Arizona şi California, în contextul unei creşteri a numărului de sosiri de persoane care cer azil în Statele Unite.

Această creştere bruscă, în special în jurul oraşului San Diego, California, şi în oraşele de frontieră texane El Paso şi Eagle Pass, urmează unei perioade anterioare de acalmie în ceea ce priveşte trecerile neautorizate de frontieră, ca urmare a unei noi politici de azil impuse de administraţia preşedintelui democrat Joe Biden pentru a descuraja astfel de activităţi.

Musk a vizitat Eagle Pass, unde mulţi migranţi traversează de câteva zile Rio Grande în apropierea unui pod de cale ferată din Eagle Pass, fără a fi descurajaţi de gardurile de sârmă ghimpată plasate pe malul râului de către Garda Naţională din Texas.

Îmbrăcat cu un tricou negru, o pălărie neagră de cowboy şi ochelari de soare de tip aviator, Musk a îndemnat la o abordare în două direcţii pentru revizuirea legislaţiei americane privind imigraţia, într-un video-selfie postat pe platforma de socializare X, fostul Twitter.

El a cerut o „aprobare legală accelerată” ca parte a unui „sistem de imigraţie legală foarte extins” care să primească migranţi „muncitori şi cinstiţi”, interzicând în acelaşi timp intrarea celor care „încalcă legea”.

„Vrem să facem ambele lucruri - să fluidizăm imigraţia legală şi să oprim un flux de oameni care este de o asemenea amploare încât ducem la un colaps al serviciilor sociale”, a spus Musk.

Musk, originar din Africa de Sud, a menţionat propriul său statut de „imigrant în Statele Unite” şi s-a declarat „extrem de pro-imigranţi”.

Director executiv al Tesla şi SpaceX, Musk se intersectează din ce în ce mai mult în politica americană.

El a găzduit lansarea campaniei prezidenţiale republicane a guvernatorului Floridei Ron DeSantis pe Twitter în luna mai, blocând serviciul. El a declarat la începutul acestei luni că a refuzat o solicitare a Ucrainei de a utiliza reţeaua sa de sateliţi Starlink pentru a o ajuta în apărarea împotriva Rusiei şi s-a întâlnit săptămâna trecută cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, care l-a îndemnat să găsească un echilibru între protejarea libertăţii de exprimare şi combaterea discursului instigator la ură pe X.

În clipul video de 4 minute, el l-a prezentat pe reprezentantul american Tony Gonzales, un republican din Texas al cărui district se întinde pe mai mult de 800 de mile de frontieră, care i-a urat bun venit lui Musk şi a spus că oamenii de la graniţa texană „se simt cu adevărat abandonaţi”.

Musk are un interes mai mult decât mic în economia Texasului. Fabrica Tesla Gigafactory Texas se află în Austin, iar Space X operează o importantă facilitate de testare şi lansare pe coasta texană a Golfului Texas, în Boca Chica, în apropiere de Brownsville.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici