Elveţia nu renunţă la testarea pe animale. Referendumul activiştilor a fost respins

  • Referendumul pentru interzicerea testării pe animale nu a trecut.
  • 79% din elveţieni au votat împotrivă, conform DW.
393 afișări
Imaginea articolului Elveţia nu renunţă la testarea pe animale. Referendumul activiştilor a fost respins
Activiştii pentru drepturile animalelor au susţinut o campanie puternică pentru a sensibiliza populaţia, însă fără succes momentan. 
 
Iar de rezultat se bucură şi companiile farmaceutice, dar şi giganţii tutunului, care depind de cercetarea pe animale şi consideră că referendumul este „o iniţiativă nocivă”. 
 
Totodată, şi politicienii au votat împotriva referendumului, susţinând că legea ar fi avut un impact negativ asupra descoperirii de noi medicamente, vaccinuri şi terapii.
 
Dacă referendumul ar fi trecut, Elveţia ar fi devenit prima ţară care fi interzis testarea pe animale şi experimentele pe oameni. 
 
Activiştii pentru bunăstarea animalelor spun că testarea nu este necesară şi este profund greşită, arâtând cu degetul spre cercetători, care ar fi capabili să dezvolte noi metode pentru o testare sigură şi etică a testării pentruu medicamente noi, însă preferă cruzimea ca metodă simplă şi la îndemână.
 
Circa 500.000 de animale sunt ucise în laboratoarele din Elveţia în fiecare an, conform DW.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici