Emisarul special al ONU a ajuns în Myanmar

Emisarul special al ONU, Ibrahim Gambari, a sosit sâmbătă în Myanmar, unde va încerca să convingă regimul militar să accepte o soluţie paşnică pentru criza politică aflată în curs de desfăşurare, au declarat surse diplomatice, citate de AFP.

1 afișare
Imaginea articolului Emisarul special al ONU a ajuns în Myanmar

Emisarul special al ONU a ajuns în Myanmar

Gambari urmează să plece spre noua capitală birmană, Naypyidaw, pentru a se întâlni cu liderii juntei militare, a precizat un diplomat occidental.

Diplomatul nigerian a declarat că speră să obţină progrese în cursul vizitei în Myanmar, unde autorităţile militare continuă reprimarea unei vaste mişcări populare de protest.

În cursul dimineţii, forţele de securitate au atacat cu bastoane un grup de circa 100 de manifestanţi adunaţi la Rangoon şi au operat mai multe arestări. Demonstranţii încălcaseră interdicţia de organizare a manifestaţiilor, adunându-se în apropierea unui pod, unde au început să aplaude, au relatat martori oculari.

Forţele de securitate birmane i-au atacat pe protestatari şi au arestat cel puţin cinci persoane, au adăugat sursele citate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici