Macron a fost testat pozitiv la COVID-19. Doi premieri, contacţi direcţi ai preşedintelui francez, intră în izolare

  • Emmanuel Macron a fost depistat cu Covid-19, a anunţat joi Palatul Elysée într-un comunicat de presă.
  • Premierii Franţei şi Spaniei, Jean Castex şi Pedro Sanchez, contacţi direcţi al preşedintelui francez, vor sta în izolare.
  • Preşedintele a fost testat de mai multe ori de la începutul epidemiei şi scăpase pănă acum de virus.
  • Emmanuel Macron are 43 de ani şi nu are probleme de sănătate cunoscute.
2991 afișări
Imaginea articolului Macron a fost testat pozitiv la COVID-19. Doi premieri, contacţi direcţi ai preşedintelui francez, intră în izolare

Emmanuel Macron a fost testat pozitiv cu COVID-19

UPDATE 12.40: Pedro Sánchez, premierul Spaniei, intră şi el în izolare

Prim-ministrul Spaniei, Pedro Sánchez - care a luat luni prânzul cu Macron, la Paris - a anunţat că suspendă toate întâlnirile oficiale şi intră în carantină pentru o săptămână după diagnosticul lui Macron.

Pedro Sánchez va rămâne izolat până la 24 decembrie.

Emmanuel Macron a fost depistat joi, 17 decembrie, cu Covid-19, a anunţat Palatul Elysée într-un comunicat de presă.

„Acest diagnostic a fost pus în urma unui test RTPCR efectuat de îndată ce au apărut primele simptome,” a precizat sursa citată. 

Conform regulilor sanitare în vigoare, care se aplică tuturor persoanelor din Franţa, preşedintele se va izola timp de şapte zile. Va continua să muncească şi să îşi îndeplinească îndatoririle la distanţă, transmite preşedinţia franceză.

"În conformitate cu reglementările în domeniul sănătăţii în vigoare aplicabile tuturor, preşedintele Republicii se va izola timp de 7 zile. Va continua să lucreze şi să-şi desfăşoare activităţile de la distanţă," se spune în comunicat.

De altfel, premierul Jean Castex, persoana de contact a lui Emmanuel Macron, „se află în izolare” şi nu va merge joi la Senat.

Preşedintele a fost testat de mai multe ori de la începutul epidemiei şi scăpase pănă acum de virus. Emmanuel Macron are 43 de ani şi nu are probleme de sănătate cunoscute.

La începutul săptămânii, surse din anturajul preşedintelui au spus pentru Le Figaro că preşedintele s-a testat de mai multe ori de la începutul epidemiei. Soţia sa, Brigitte, a fost acum câteva luni caz contact al unei persoane testate pozitiv, dar cuplul prezidenţial a reuşit să rămână negativ până acum.

Preşedintele a participat şi la Consiliul European pe 10 si 11 decembrie la care a participat şi preşedintele Klaus Iohannis. În prezent este făcută o anchetă epidemiologică extinsă, pentru a se stabili lista tuturor celor care au fost în contact cu Macron.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici