Erdogan: Atitudinea Armeniei faţă de Azerbaidjan va avea consecinţe

Atitudinea Armeniei faţă de Azerbaidjan este inacceptabilă şi va avea consecinţe, după zile de ciocniri între cei doi vecini, spune preşedintele turc Tayyip Erdogan.

3562 afișări
Imaginea articolului Erdogan: Atitudinea Armeniei faţă de Azerbaidjan va avea consecinţe

"Considerăm că situaţia care a apărut din cauza încălcării de către Armenia a acordului - încheiat după războiul (din 2020) care a dus la victoria Azerbaidjanului - este inacceptabilă", a declarat Erdogan la un miting în capitala turcă Ankara, conform Reuters.

"Sperăm ca Armenia să se întoarcă de pe această cale greşită cât mai curând posibil şi să îşi folosească timpul şi energia pentru a consolida pacea", a adăugat Erdogan: "Această atitudine va provoca, desigur, consecinţe pentru partea armeană, care nu numai că nu îndeplineşte termenii acordului semnat, dar manifestă în mod constant o atitudine agresivă".

Armenia şi Azerbaidjanul, care se află în conflict de zeci de ani din cauza enclavei Nagorno-Karabah, s-au acuzat reciproc de declanşarea unei serii de confruntări la graniţă care au izbucnit luni.

Un conflict în Caucazul de Sud, la răscrucea dintre Europa, Asia şi Orientul Mijlociu, ar putea atrage marile puteri precum Rusia şi Turcia, punând în acelaşi timp în pericol conductele care aduc petrolul şi gazele din Marea Caspică spre vest.

Erdogan şi preşedintele rus Vladimir Putin vor discuta despre recentele lupte atunci când se vor întâlni la Samarkand, Uzbekistan, la sfârşitul acestei săptămâni, a declarat miercuri un oficial turc de rang înalt.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici