Autorităţile ucrainene anchetează posibile crime de război ale ruşilor în teritoriile eliberate

Numărul zonelor pe care anchetatorii le examinează pentru a găsi dovezi ale crimelor de război continuă să crească, pe măsură ce Ucraina recucereşte teritoriile ocupate în ultimele luni de ruşi.

151 afișări
Imaginea articolului Autorităţile ucrainene anchetează posibile crime de război ale ruşilor în teritoriile eliberate

Procurorii au declarat că au găsit şase cadavre cu urme de tortură în satele recent recucerite din regiunea Harkov.

Sky News a relatat luni de la Zaliznyche despre modul în care retragerea Rusiei a permis echipelor de poliţie ucrainene să se deplaseze în zonele recent eliberate pentru a investiga un număr mare de suspiciuni de crime de război comise de trupele ruseşti.

Şeful biroului procurorului din Harkov, Oleksandr Filchakov, a declarat că au fost găsite cadavre şi în Hrakove, un sat situat la aproximativ 60 km sud-est de Harkov.

El a spus că anchetatorii au auzit, de asemenea, despre locuitori ucişi şi îngropaţi de trupele ruseşti într-un alt oraş recucerit, Balakliia.

Aceasta urmează acuzaţiilor de crime de război în oraşele şi satele din apropierea Kievului, cum ar fi Bucea, care a fost catalogat drept genocid de către preşedintele Zelenski.

„Avem o imagine teribilă a ceea ce au făcut ocupanţii... Oraşe precum Balakliia, Izyum stau în acelaşi rând cu Bucea, Borodyanka, Irpin", a declarat procurorul general Andriy Kostin.

Până în prezent, nu există dovezi de atrocităţi de amploarea celor care au fost constatate la Bucea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici