Erdogan cataloghează ca "scandaloasă" inculparea în SUA a unor agenţi de securitate ai preşedintelui turc

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a catalogat, vineri, drept "scandaloasă" decizia autorităţilor americane de inculpare a mai multor agenţi de securitate ai preşedintelui care au fost implicaţi în confruntări cu protestatari la Washington, în luna mai, relatează site-ul agenţiei Reuters.

902 afișări
Imaginea articolului Erdogan cataloghează ca "scandaloasă" inculparea în SUA a unor agenţi de securitate ai preşedintelui turc

Erdogan cataloghează ca "scandaloasă" inculparea în SUA a unor agenţi de securitate ai preşedintelui turc

Procuratura districtului Columbia a anunţat că 19 persoane, inclusiv 15 agenţi de securitate ai preşedintelui turc, au fost inculpaţi în legătură cu incidentele violente produse în luna mai la Washington, în cursul vizitei lui Recep Erdogan.

"Acesta este un scandal complet. Este un semn scandalos despre cum funcţionează justiţia în Statele Unite", a spus Erdogan.

Liderul de la Ankara a mai precizat că SUA nu au reuşit să îi ofere protecţie în faţa membrilor organizaţiei PKK, în timpul vizitei sale la Washington, şi a adăugat că va discuta această problemă cu preşedintele american Donald Trump.

"Aceste evoluţii în Statele Unite nu sunt deloc bune. Statele Unite sunt încă o ţară în care gruparea FETO (n.a. - reţeaua clericului musulman Fethullah Gulen, considerat responsabil pentru tentativa eşuată de lovitură de stat din 15 iulie 2016) este protejată. Statele Unite au devenit literalmente o ţară în care organizaţia teroristă PKK este protejată. Am probleme să înţeleg ce încearcă să facă Statele Unite prin toate aceste acţiuni", a spus Erdogan.

Agenţii de securitate ai preşedintelui Turciei au fost implicaţi în confruntări cu protestatari, în apropierea reşedinţei ambasadorului turc la Washington, în timpul vizitei lui Recep Tayyip Erdogan. 11 persoane au fost rănite într-un incident catalogat de şeful poliţiei din Washington drept un "atac brutal" asupra protestatarilor paşnici.

Ambasada turcă la Washington a acuzat că protestatarii ar fi avut legături cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), organizaţie separatistă considerată drept teroristă în Turcia, SUA şi UE.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici