Erdogan consideră necesară o operaţiune militară terestră pentru a opri avansul SI în oraşul Kobane

Oraşul sirian Kobane este "pe punctul de a cădea" în mâinile islamiştilor, a declarat preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, care a apreciat că este necesară o operaţiune militară terestră pentru a opri gruparea Stat Islamic (SI), relatează AFP.

428 afișări
Imaginea articolului Erdogan consideră necesară o operaţiune militară terestră pentru a opri avansul SI în oraşul Kobane

Recep Tayyip Erdogan (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Teroarea nu va fi oprită prin raiduri aeriene, atâta timp cât noi nu vom coopera în vederea unei operaţiuni terestre", a declarat Erdogan, adresându-se refugiaţilor sirieni din tabăra de la Gaziantep, în sudul Turciei. "Au trecut luni şi nu am obţinut niciun rezultat. Kobane este pe punctul de a cădea", a adăugat el.

Coaliţia intenaţională condusă de Statele Unite a desfăşurat marţi mai multe raiduri aeriene asupra unor poziţii deţinute de islamişti în oraşul Kobane. Confruntări au loc în mai multe cartiere din cel de-al treilea oraş kurd ca mărime din Siria între combatanţi kurzi şi forţele grupării Stat Islamic, care au intrat luni în estul oraşului, după mai multe zile de bombardamente intense în regiune.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici