Erdogan nu cedează. I-a spus lui Biden, chiar la prima lor întâlnire, că nu renunţă la acordul cu Moscova pentru sistemul de rachete S-400

  • Biden şi Erdogan s-au întâlnit luni, în cadrul summit-ului NATO.
  • Achiziţionarea de către Ankara a modelelor S-400 a tensionat legăturile cu SUA şi aliaţii NATO.
801 afișări
Imaginea articolului Erdogan nu cedează. I-a spus lui Biden, chiar la prima lor întâlnire, că nu renunţă la acordul cu Moscova pentru sistemul de rachete S-400
Preşedintele Tayyip Erdogan a precizat că i-a spus preşedintelui SUA Joe Biden la prima lor întâlnire că Turcia nu va renunţa la acordul cu Moscova pentru sistemul de rachete S-400, din cauza căruia Washingtonul a sancţionat Ankara, a informat joi presa de stat turcă, citată de Reuters.
 
Biden şi Erdogan au părut optimişti după întâlnirea de luni, de la summitul NATO, deşi cei doi nu au anunţat progrese majore în disputele pe tema sistemul de apărare S-400, a Siriei sau a conflictului din Mediterană.  
 
Achiziţionarea de către Ankara a modelelor S-400 a tensionat legăturile cu SUA şi aliaţii NATO din cauza îngrijorării că sistemele nu sunt compatibile cu apărarea alianţei şi ar putea ameninţa avioanele de luptă F-35 ale SUA. 
 
Turcia a cumpărat un sistem de rachete rusesc de miliarde de dolari. S-400 este un sistem de rachete sol-aer, despre care se spune că prezintă un risc pentru alianţa NATO, precum şi pentru F-35, cea mai scumpă platformă de arme din America.
 
"I-am spus lui Biden că nu ar trebui să se aştepte ca Turcia să facă un pas diferit cu privire la F-35 şi S-400, deoarece am făcut ceea ce trebuia pentru F-35 şi am dat banii necesari. Trebuie să monitorizăm îndeaproape evoluţiile. Vom urmări toate drepturile noastre," a declarat Erdogan.
 
Ankara şi Washington au încercat să lase deoparte diferendele şi să se concentreze pe domenii de cooperare, cum ar fi Afganistanul şi Siria.
 
Erdogan a spus că a transmis opiniile Turciei cu privire la aceste probleme la întâlnirea sa cu Biden, a informat agenţia de ştiri Anadolu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici