Erupţie însoţită de scurgeri de lavă a vulcanului Etna

O erupţie însoţită de scurgere de lavă a fost semnalată, sâmbătă după-amiază, la craterul de sud-est al vulcanului Etna, situat în Sicilia, a anunţat Institutul de Geofizică şi Vulcanologie de la Palermo.

92 afișări
Imaginea articolului Erupţie însoţită de scurgeri de lavă a vulcanului Etna

Erupţie însoţită de scurgeri de lavă a vulcanului Etna (Imaginer: Mediafax Foto)

Erupţia s-a declanşat în jurul orelor locale 15.00 - 16.00 (16.00 - 17.00, ora României) şi a fost precedată, în ultimele săptămâni, de o intensificare a activităţii seismice a vulcanului.

Lava scursă din crater se îndreaptă către o zonă nelocuită şi nu prezintă nici un pericol, un reprezentant al institutului de la Palermo afirmând în cursul serii că scurgerea de lavă este în curs de diminuare.

Ultima erupţie, care a durat mai puţin de zece ore, a avut loc tot la craterul de sud-est, în data de 23 noiembrie 2007. Erupţia precedentă, produsă în septembrie 2007, provocase închiderea unui aeroport, din cauza lavei şi a norului de cenuşă emanat de vulcan.

Ultima erupţie importantă a vulcanului, care a atins o înălţime de 3.295 de metri, datează din vara anului 2001.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici