Estonia, Slovenia şi Israel au fost invitate să devină membre ale OCDE

Estonia, Slovenia şi Israel au fost invitate, luni, să facă parte din Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), numărul ţărilor membre urmând să ajungă astfel la 34.

37 afișări
Imaginea articolului Estonia, Slovenia şi Israel au fost invitate să devină membre ale OCDE

Israelul, Estonia şi Slovenia, admise "oficial" în OCDE (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Apartenenţa la organizaţia cu sediul la Paris va consolida poziţia celor trei state la nivel internaţional.

Decizia de acceptare a acestor ţări, care urmează aderării recente a Chile, arată că OCDE este dispusă să primească noi membri cu economii mai mici, în dezvoltare, care să se alăture unor economii mature precum Statele Unite, Germania şi Japonia.

"Estonia, Slovenia şi Israel, alături de Chile, vor contribui la deschiderea OCDE şi vor juca un rol tot mai important în arhitectura economiei mondiale", a declarat secretarul general al OCDE, Angel Gurria.

Acceptarea statului Israel în OCDE a generat mai mult interes şi controverse decât a celorlalte două candidate, unii critici şi activişti ai drepturilor omului cerând amânarea deciziei.

Între aceştia s-au numărat laureatul premiului Nobel pentru pace Mairead Maguire din Irlanda de Nord, vicepreşedintele Parlamentului italian Luisa Morgantini, istoricul israelian Ilan Pappe şi producătorul de filme Ken Loach.

Ceremonia oficială de aderare a celor trei state la OCDE va avea loc pe 27 mai, la Paris.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici