Discursul Regelui Charles al III-lea în faţa Consiliului: Mă voi strădui să urmez exemplul dat de mama mea

  • Charles al III-lea a fost proclamat în mod oficial rege, în cadrul unei ceremonii istorice, sâmbătă, la Palatul St James, anunţă BBC.
  • Regele a fost întâmpinat de Consiliul de succesiune, în Sala Tronului, unde şi-a susţinut discursul.
1400 afișări
Imaginea articolului Discursul Regelui Charles al III-lea în faţa Consiliului: Mă voi strădui să urmez exemplul dat de mama mea

Sursa foto: Twitter

În declaraţia sa, Regele Charles al III-lea s-a bazat pe temele pe care le-a prezentat în emisiunea adresată naţiunii, vineri seara, după ce s-a întors la Palatul Buckingham. 
 
„Este datoria mea cea mai dureroasă să vă anunţ moartea iubitei mele mame, Regina.
 
Ştiu cât de profund suferiţi voi, întreaga naţiune - şi cred că pot spune întreaga lume - pentru pierderea ireparabilă pe care am suferit-o cu toţii. Este cea mai mare mângâiere pentru mine să ştiu de simpatia exprimată de atât de mulţi faţă de sora şi fraţii mei şi că o afecţiune şi un sprijin atât de copleşitor ar trebui să se extindă asupra întregii noastre familii în pierderea suferită.
 
Pentru noi toţi, ca familie, ca şi pentru acest regat şi pentru familia mai largă a naţiunilor din care face parte, mama mea a dat un exemplu de iubire de-o viaţă şi de serviciu dezinteresat.
 
Domnia mamei mele a fost de neegalat prin durata, devotamentul şi dăruirea sa. Chiar dacă suntem îndureraţi, aducem mulţumiri pentru această viaţă extrem de credincioasă.
 
Sunt profund conştient de această mare moştenire şi de îndatoririle şi responsabilităţile grele ale suveranităţii care mi-au fost transmise acum. În asumarea acestor responsabilităţi, mă voi strădui să urmez exemplul inspirat care mi-a fost dat în susţinerea guvernării constituţionale şi să urmăresc pacea, armonia şi prosperitatea popoarelor din aceste insule şi din regatele şi teritoriile Commonwealth-ului din întreaga lume.
 
În acest scop, ştiu că voi fi susţinut de afecţiunea şi loialitatea popoarelor al căror suveran am fost chemat să fiu şi că, în îndeplinirea acestor îndatoriri, voi fi ghidat de sfaturile parlamentelor lor alese. În toate acestea, sunt profund încurajat de sprijinul constant al iubitei mele soţii.
 
Profit de această ocazie pentru a-mi confirma dorinţa şi intenţia de a continua tradiţia de a ceda guvernului meu veniturile ereditare, inclusiv averea coroanei, în beneficiul tuturor, în schimbul subvenţiei suverane, care îmi susţine îndatoririle oficiale de şef de stat şi şef de naţiune.
 
Iar în îndeplinirea sarcinii grele care mi-a fost încredinţată şi căreia îi dedic acum ceea ce mi-a mai rămas din viaţă, mă rog pentru călăuzirea şi ajutorul lui Dumnezeu atotputernic”, a declarat Regele Charles al III-lea, potrivit The Guardian.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici