Execuţiile în statul american Oklahoma, suspendate timp de şase luni

Curtea penală de Apel din statul american Oklahoma a ordonat joi suspendarea execuţiilor timp de şase luni în acest stat, unde un condamnat a murit în agonie pe 29 aprilie.

84 afișări
Imaginea articolului Execuţiile în statul american Oklahoma, suspendate timp de şase luni

Execuţiile în statul american Oklahoma, suspendate timp de şase luni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Curtea de apel i-a dat dreptate unui condamnat la moarte, Charles Warner, care iniţial urma să fie executat pe 29 aprilie, la două ore după Clayton Lockett.

Lockett a murit după un chin care a durat aproximativ 40 de minute.

Instanţa a stabilit că execuţia lui Charles Warner va avea loc pe 13 noiembrie.

Pe durata celor şase luni vor avea loc anchete privind executarea lui Clayton Lockett.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici