Exerciţii militare în zona arctică, pe fondul tensiunilor cu Rusia

Aproximativ 4.000 de militari şi 100 de avioane de vânătoare din Statele Unite şi din opt ţări europene au iniţiat luni exerciţii în zona arctică, pe fondul tensiunilor cu Rusia.

1391 afișări
Imaginea articolului Exerciţii militare în zona arctică, pe fondul tensiunilor cu Rusia

Exerciţii militare în zona arctică, pe fondul tensiunilor cu Rusia (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

Manevrele militare se desfăşoară în nordul Norvegiei, în Suedia şi Finlanda. Organizatorii dau asigurări că exerciţiile au fost plănuite înainte de hotărârea Rusiei de a anexa regiunea ucraineană Crimeea.

"Obiectivul exerciţiilor este sincronizarea activităţilor aeriene cu partenerii din afara NATO", a declarat generalul norvegian Jan Ove Rygg.

Manevrele militare se vor desfăşura în perioada 25 mai - 5 iunie.

Ţările membre NATO care participă la exerciţii sunt Statele Unite, Germania, Marea Britanie, Franţa, Olanda şi Norvegia. De asemenea, sunt prezenţi militari din parteneri precum Suedia, Finlanda şi Elveţia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici