Exerciţiu militar al Taiwanului pentru cazul în care China ar ataca insula

Armata taiwaneză a simulat miercuri un scenariu în care China transformă brusc unul dintre exerciţiile sale regulate în jurul insulei într-un atac real, în aceeaşi zi în care China a organizat o altă "patrulă de pregătire pentru luptă" în apropiere de Taiwan, notează Reuters.

256 afișări
Imaginea articolului Exerciţiu militar al Taiwanului pentru cazul în care China ar ataca insula

Exerciţiu militar al Taiwanului pentru cazul în care China ar ataca insula

Taiwanul, pe care China îl revendică drept teritoriu propriu în ciuda obiecţiilor guvernului de la Taipei, afirmă că forţele armate chineze operează în mod obişnuit în jurul insulei, în încercarea de a face presiuni asupra Taiwanului pentru a accepta suveranitatea chineză.

Potrivit Reuters, Ministerul taiwanez al Apărării spune că avioanele şi navele de război chineze efectuează adesea "patrule comune de pregătire pentru luptă". Acesta a raportat o altă astfel de acţiune miercuri, la care au participat 22 de aeronave chinezeşti.

Ministerul Apărării din Taiwan a declarat că exerciţiul "a simulat transformarea exerciţiilor militare inamice în război".

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici