Exilaţii ruşi îşi exprimă susţinerea pentru Ucraina în memoria lui Navalnîi

  • Opozanţii exilaţi ruşi se solidarizează cu Ucraina ca omagiu adus lui Alexei Navalnîi.
  • Evgenia Kara-Murza şi David Lammy denunţă impunitatea lui Putin şi îndeamnă la justiţie pentru moartea lui Navalnîi.
  • Acuzaţii împotriva lui Putin pentru moartea liderului opoziţiei Navalnîi cresc în intensitate.
406 afișări
Imaginea articolului Exilaţii ruşi îşi exprimă susţinerea pentru Ucraina în memoria lui Navalnîi

Exilaţii ruşi îşi exprimă susţinerea pentru Ucraina în memoria lui Navalnîi

Dizidenţii ruşi exilaţi îşi exprimă sprijinul pentru Ucraina în onoarea memoriei lui Alexei Navalnîi, în mijlocul acuzaţiilor îndreptate împotriva lui Vladimir Putin pentru moartea liderului opoziţiei, scrie The Independent.

Evgenia Kara-Murza, soţia opozantului Vladimir Kara-Murza, susţine că impunitatea de lungă durată a lui Putin a contribuit la crearea unei convingeri în propria sa invincibilitate, având consecinţe dăunătoare. Ea avertizează că continuarea domniei lui Putin va duce probabil la o mai mare agresiune împotriva Ucrainei. Acest sentiment a fost împărtăşit de secretarul pentru afaceri externe, David Lammy, care a cerut ca Putin să fie judecat în faţa unui tribunal special pentru moartea lui Navalnîi.

Între timp, ecologistul rus Yevgenia Chirikova intenţionează să-şi sporească sprijinul pentru armata ucraineană ca un omagiu adus lui Navalnîi.

Acţiunile autorităţilor ruse în gestionarea trupului lui Navalnîi ridică suspiciuni şi alimentează speculaţiile despre adevăratele circumstanţe ale decesului său. Pe măsură ce cererile de justiţie se intensifică atât la nivel intern, cât şi internaţional, cazul continuă să atragă atenţia asupra reprimării continue a opoziţiei în Rusia şi implicaţiile mai largi pentru stabilitatea regională.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici