Explozie produsă în timpul unei slujbe catolice la o universitate din Filipine

Patru oameni au fost ucişi şi alte zeci au fost răniţi într-o explozie produsă duminică dimineaţă într-o sală de sport a unei universităţi din sudul Filipinelor, în timpul unei slujbe catolice, relatează The Guardian.

232 afișări
Imaginea articolului Explozie produsă în timpul unei slujbe catolice la o universitate din Filipine

Autorităţile investighează explozia de la Universitatea de Stat Mindanao din Marawi, a declarat duminică directorul regional al poliţiei, generalul de brigadă Allan Nobleza, potrivit The Guardian.

„Investigăm dacă este vorba despre un dispozitiv exploziv improvizat sau o grenadă”, a spus Nobleza.

Comandantul militar regional, generalul-maior Gabriel Viray al III-lea, a declarat că cel puţin patru persoane au fost ucise în urma exploziei, dintre care trei femei, iar alte 50 au fost aduse la două spitale.

Trupele armatei şi poliţia au izolat imediat zona. Puncte de control de securitate au fost înfiinţate în jurul oraşului.

Universitatea a emis o declaraţie în care spune că este „profund întristată şi îngrozită de actul de violenţă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici