Extremistul Jair Bolsonaro, „un Trump în variantă tropicală”, a câştigat alegerile prezidenţiale din Brazilia

Candidatul de extremă dreapta, Jair Bolsonaro, care a candidat din partea Partidului Social Liberal, a câştigat duminică alegerile prezidenţiale organizate în Brazilia, după ce a obţinut 55% din voturi, relatează site-ul agenţiei Dpa şi postul BBC.

2648 afișări
Imaginea articolului Extremistul Jair Bolsonaro, „un Trump în variantă tropicală”, a câştigat alegerile prezidenţiale din Brazilia

Candidatul de extremă dreapta Jair Bolsonaro a câştigat alegerile prezidenţiale din Brazilia

Fernando Haddad, care a candidat din partea formaţiunii politice de stânga Partidul Muncitoresc, a obţinut 45% din voturi.

Campania lui Jair Bolsonaro s-a bazat pe promisiunea de eradicare a corupţiei şi scădere a nivelului ridicat de criminalitate.

Bolsonaro, care a fost rănit în timpul unei manifestaţii electorale desfăşurate în oraşul Juiz de Fora, a purtat o vestă antiglonţ când s-a prezentat la vot în Rio de Janeiro. 

"Nu putem continua să susţinem comunismul. Vom schimba destinul Braziliei", a declarat Bolsonaro, potrivit agenţiei Reuters.

Un nostalgic al dictaturii, Jair Bolsonaro a fost supranumit „Trump în variantă tropicală” pentru declaraţiile rasiste, sexiste şi homofobe, care au dus la numeroase proteste. El se vede ca o versiune braziliană a preşedintelui american Donald Trump şi respinge acuzaţiile de incitare la ură, considerându-le drept „fake news”.

 

Noul preşedinte brazilian afirmă că Donald Trump l-a sunat pentru a îi ura succes

Noul preşedinte brazilian Jair Bolsonaro a informat că omologul său american Donald Trump l-a sunat pentru a îi ura succes, după victoria obţinută duminică în cadrul alegerilor prezidenţiale din Brazilia, relatează site-ul agenţiei Reuters.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici