Fabricanţii de arme de foc din Statele Unite ale Americii cer boicotarea filmelor cu Liam Neeson

Şefii unei mari companii americane producătoare de arme de foc cer experţilor în armament să boicoteze filmele cu Liam Neeson după ce protagonistul seriei "Taken" a criticat cultura americană a armelor de foc într-un interviu recent.

9953 afișări
Imaginea articolului Fabricanţii de arme de foc din Statele Unite ale Americii cer boicotarea filmelor cu Liam Neeson

Liam Neeson (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Liam Neeson a cerut, în timpul unui interviu acordat săptămâna trecută unei televiziuni din Dubai, ca politica prin care persoanele fizice au dreptul de a purta arme de foc să fie modificată, în contextul atacurilor teroriste de la Paris, insistând că armele de foc trebuie luate din mâinile civililor, potrivit contactmusic.com.

"Sunt prea multe arme de foc disponibile. Mai ales în Statele Unite ale Americii. Cred că populaţia e de cât? 320 de milioane? Sunt peste 300 de milioane de arme de foc deţinute de persoane fizice, în America. Cred că e o ruşine! Aproape în fiecare săptămână vedem în ziare câte un titlu de genul «alţi câţiva copii au fost ucişi la şcoală»", a spus Liam Neeson.

Declaraţiile lui Neeson i-au enervat pe patronii Para USA, companie care activează în domeniul fabricării de armament, care au furnizat armele utilizate în timpul filmării celei mai recente producţii din seria "Taken", "Taken 3: Teroare în L.A./ Taken 3". Para USA a dat publicităţii o declaraţie în care îl criticau pe actorul originar din Irlanda de Nord.

"Atitudinea lui (Liam Neeson, n.r.) reflectă ignoranţa culturală şi factuală care subliniază susţinerea celui de-al Doilea Amendament (al Constituţiei americane, n.r.) şi al libertăţilor americane", au spus oficialii Para USA.

Actorul irlandez Liam Neeson, nominalizat la Oscar pentru rolul din "Lista lui Schindler", s-a remarcat şi în alte filme precum "Pur şi simplu dragoste/ Love Actually", "Batman - Începuturi", şi "Teroare în Paris/ Taken", în trilogia "Cronicile din Narnia", dar şi în alte pelicule mai recente precum "3 zile de coşmar", "Echipa de şoc", "Înfruntarea titanilor", "The Grey: La limita supravieţuirii" şi "The Dark Knight Rises".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici