Fără teamă, dar precauţi, alpiniştii se întorc pe Everest. Nepalul redeschide cel mai înalt vârf din lume după un an de pauză din cauza pandemiei

  • Cel mai înalt vârf din lume se redeschide după un an închis din cauza pandemiei coronavirusului
  • Peste 300 de alpinişti sunt aşteptaţi să escaladeze Everestul în sezonul de vârf
  • Nepalul şi-a închis munţii în martie anul trecut ca parte a măsurilor stricte de combatere a coronavirusului
291 afișări
Imaginea articolului Fără teamă, dar precauţi, alpiniştii se întorc pe Everest. Nepalul redeschide cel mai înalt vârf din lume după un an de pauză din cauza pandemiei

Fără teamă, dar precauţi, alpiniştii se întorc pe Everest. Nepalul redeschide cel mai înalt vârf din lume după un an de pauză din cauza pandemiei

Fără teamă, dar precauţi, alpiniştii se întorc pe Everest.  Cel mai înalt vârf din lume se redeschide după un an de pandemie.

Sute de alpinişti urmează să se întoarcă la Muntele Everest pentru prima dată luna viitoare, dar în condiţii stricte. Specialiştii din turism se aşteaptă ca peste 300 de alpinişti străini să încerce escaladarea muntelui de aproape 9 mii de metri, în sezonul de vârf care începe din luna aprilie. Opt dintre cei mai înalţi munţi din lume, inclusiv Everest, sunt total sau parţial în Nepal. Alpiniştii din alte ţări contribuie anual cu venituri de milioane de dolari la bugetul ţării.

Nepalul şi-a închis munţii în martie anul trecut ca parte a măsurilor stricte de combatere a coronavirusului. Ţara şi-a început campania de vaccinare cuvaccinul AstraZeneca donat de India în ianuarie, iar acum numărul de cazuri sunt în scădere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici