Fauci: SUA au depăşit faza pandemiei COVID-19

Statele Unite au depăşit faza de pandemie de COVID-19, a declarat dr. Anthony Fauci, consilierul medical principal al preşedintelui Joe Biden şi directorul Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase, citat de CNN.

1077 afișări
Imaginea articolului Fauci: SUA au depăşit  faza pandemiei COVID-19

Fauci: SUA au depăşit faza pandemiei COVID-19

„Cu siguranţă, în acest moment, în această ţară, am ieşit din faza de pandemie. (...) Ne aflăm la un nivel scăzut în acest moment. Aşadar, dacă vă întrebaţi dacă am ieşit din faza de pandemie în această ţară? Da, am ieşit", a declarat Fauci, marţi într-o emisiune televizată.

Cazurile de COVID-19 în SUA au scăzut mult în ultimele două luni, pe măsură ce valul Omicron s-a retras.

Cu toate acestea, cazurile zilnice sunt încă de două ori mai mari decât au fost în cea mai mare parte a verii trecute. Cazurile noi sunt din nou în creştere în majoritatea statelor, iar spitalizările au început să crească şi ele în ultima săptămână.

Esre adevărat că mai puţini oameni mor din cauza COVID-19 acum decât în cea mai mare parte a pandemiei, dar cu peste 400 de decese pe zi, ultimele două luni de COVID-19 au făcut mai multe decese decât majoritatea sezoanelor recente de gripă.

Fauci a declarat că, deşi coronavirusul nu va fi eradicat, nivelul virusului în societate ar putea fi menţinut la un nivel foarte scăzut dacă oamenii sunt vaccinaţi eventual în fiecare an.

În prezent, oficialii locali din domeniul sănătăţii de pe teritoriul Statelor Unite încă depun eforturi pentru ca mai multe persoane să fie vaccinate împotriva COVID-19.

De asemenea, situaţia COVID-19 din Statele Unite nu reflectă neapărat ceea ce se întâmplă în restul lumii, a precizat Fauci.

„Pandemie înseamnă o infecţie larg răspândită, în întreaga lume, care se răspândeşte rapid printre oameni. Aşadar, dacă vă uitaţi la situaţia globală, nu există nicio îndoială că această pandemie este încă în curs de desfăşurare”, a precizat Fauci.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici