FBI avertizează donatorii pentru Haiti cu privire la escrocheriile de pe Internet

Poliţia federală americană (FBI) a publicat miercuri o alertă împotriva escrocheriilor pe Internet, sfătuindu-i pe americanii care vor să trimită bani pentru sinistraţii din Haiti să "îşi dubleze vigilenţa" faţă de apelurile la donaţii.

12 afișări
Imaginea articolului FBI avertizează donatorii pentru Haiti cu privire la escrocheriile de pe Internet

FBI avertizează donatorii pentru Haiti cu privire la escrocheriile de pe Internet (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"FBI le aminteşte utilizatorilor de Internet care primesc apeluri la donaţii după cutremurul din Haiti să îşi dubleze vigilenţa înainte de a răspunde acestor cereri", a explicat poliţia federală într-un comunicat.

Aceasta le-a recomandat în special "să nu răspundă mesajelor electronice nesolicitate şi să nu deschidă aceste mesaje", să "se arate prudenţi faţă de persoanele care se prezintă drept supravieţuitori în mesaje", "să verifice pe Internet existenţa reală a organizaţiilor umanitare cărora le dau bani" sau "să nu dezvăluie detaliile bancare personale celor care le cer".

Capitala haitiană Port-au-Prince a fost, marţi, epicentrul unui cutremur puternic care s-ar putea solda cu peste 100.000 de morţi, potrivit premierului haitian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici