FBI difuzează imagini şi informaţii cu trei persoane care au legătură cu atentatul din Benghazi - FOTO

Autorităţile americane au difuzat miercuri imagini cu trei persoane prezente, potrivit lor, la atacul de la consulatul american din Benghazi, în Libia, la 11 septembrie 2012, şi despre care se caută public informaţii.

243 afișări
Imaginea articolului FBI difuzează imagini şi informaţii cu trei persoane care au legătură cu atentatul din Benghazi - FOTO

FBI difuzează imagini şi informaţii cu trei persoane care au legătură cu atentatul din Benghazi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Poliţia federală americană (FBI), care a cerut ajutorul publicului din lumea întreagă publicând aceste fotografii pe site-ul său de Internet, nu precizează nici numele celor trei bărbaţi, nici dacă îi consideră suspecţi, dar aceştia apar în imagini înarmaţi.

"FBI le cere libienilor şi persoanelor de pretutindeni din lume informaţii suplimentare în legătură cu atentatul", a afirmat Biroul federal de investigaţii.

"Căutăm informaţii despre trei persoane care erau prezente pe teritoriul misiunii americane în momentul în care aceasta a fost atacată. Aceşti indivizi pot furniza informaţii care să ajute ancheta să avanseze", a adăugat FBI.

La 11 septembrie, membri ai miliţiilor islamiste puternic înarmaţi au atacat complexul diplomatic american din Benghazi, în estul Libiei. Christopher Stevens şi trei americani au murit în atac.

Administraţia Obama a fost criticată, în special de republicani, pentru că nu a ştiut să protejeze personalul său diplomatic.

Un raport parlamentar acuza, la sfârşitul lui aprilie, cel mai înalt nivel al Departamentului de Stat american, condus atunci de Hillary Cliton, pentru că a respins cererile de sporire a securităţii la consulatul din Benghazi, în luna dinaintea atacului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici