FBI: Spionii cibernetici fură informaţii despre vaccinurile pentru coronavirus. Războiul ascuns dintre marile puteri ale lumii

  • Pandemia de coronavirus a provocat o criză la nivel mondial
  • În căutarea unui vaccin sunt implicaţi oamenii de ştiinţă, companiile mari, guverne, dar şi agenţiile de spionaj şi informaţii.
2859 afișări
Imaginea articolului FBI: Spionii cibernetici fură informaţii despre vaccinurile pentru coronavirus. Războiul ascuns dintre marile puteri ale lumii

FBI: Spionii cibernetici, folosiţi să fure informaţii despre vaccinurile anti-coronavirus. Războiul ascuns dintre marile puteri ale lumii

Potrivit BBC, oficialul american din domeniul intelligence, Bill Evanina, a dezvăluit că există multe agenţii de informaţii din diverse ţări care conduc operaţiuni de recunoaştere. De asemenea, acesta a mărturisit că guvernul american a avertizat organizaţiile care se ocupă de cercetare medicală în privinţa riscurilor.

 
„Ne străduim, împreună cu persoane din industrie, cercetare şi guvern, pentru a ne asigura că informaţia şi cercetarea noastră sunt protejate cât mai bine. Ne aşteptăm ca agenţii de informaţii străine, inclusiv cele ale Partidului Comunist Chinez, să încerce să obţină informaţii cu privire la lucrurile de care ne ocupăm.”, a spus Bill Evanina,  directorul Centrului pentru Securitate şi Contrainformaţii din SUA.
 
Statele Unite îşi proprun să lansează Operaţiunea Warp Speed, care se referă la descoperirea unui vaccin, iar ţara care descoperă antidotul mult aşteptat va beneficia prima de acesta.„În această perioadă nimic nu este mai valoros decât cercetarea biomedicală care ar putea să ne ajute cu dezvoltarea unui vaccin împotriva coronavirusului”, a adăugat Evanina.
 
Oficiali din domeniul intelligence din serviciile secrete britanice au raportat acţiuni similare celor americane, de informaţii furate sau tentative. FBI a anunţat intruziuni în centrele secrete care se ocupă de cercetare anti-COVID în SUA.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici